De 4547 Vizualizari

Sunteți de acord să plătiți taxe pentru animalele de companie ţinute la bloc?

Sunteți de acord să  plătiți taxe pentru animalele de companie ţinute la bloc?

Nu există încă o lege clară privind instituirea unei taxe pentru animalele de companie ținute la bloc, dar permite asociațiilor de proprietari să ia o astfel de hotărâre.

Legea nr. 230/2007 permite adunării generale a proprietarilor să adopte o hotărâre în acest sens, prin care să se instituie o taxă pentru animalele ce trăiesc în apartamentele situate într-un bloc. Vizate de aceste taxe nu sunt toate animalele de companie, ci, de cele mai multe ori, doar câinii şi pisicile.

Totuşi, specialiştii atrag atenţia că această măsură poate fi contestată: “o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari sau este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceștia pot ataca în justiție respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia”, scrie avocet.net.

Aşadar, în legislaţia care reglementează viaţa la bloc nu există prevederi clare privind instituirea unei taxe pentru animalele de companie care trăiesc la bloc, dar permite asociaţiilor de proprietari să ia o astfel de hotărâre. În plus, consiliile locale pot adopta hotărâri prin care să se reglementeze condiţiile în care pot fi deţinute animalele de companie din respectiva localitate.

3 Comentarii

  1. pussy lover spune:

    da, este normal sa fie platite taxe de vreme polueaza sonor si uneori si olfactiv, consuma resurse suplimentare de apa,

  2. Nu, animalul nu e PERSOANA! A statuat asta Curtea de Apel Brașov și se poate face plângere penală împotriva președintelui de asoc de prop pt abuz în serviciu împotriva intereselor persoanei, fals intelectual și uz de fals daca președ te pune o persoana în plus la întreținere pt că ai câine ori pisica la bloc! Pisica ori câinele este întreținut de proprietar, nu de asociație!!!

  3. Busuiocescu Doina spune:

    Nu sant d acord

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X