Sari la conținut
Home » Studiu. Poate cainele sa doarma in patul copilului?

Studiu. Poate cainele sa doarma in patul copilului?

  • de

Cei mai multi dintre iubitorii de animale nu doresc sa-si lase prietenul blanos sa stea in pat. Problema este ca majoritatea cedam simpaticelor animale.

Cateii pot dormi in patul copilului?

Majoritatea copiilor mici isi doresc sa-si petreaca timpul cu patrupedul si cand dorm, dar de multe ori parintii nu-i lasa. Este corect?

Multi oameni cred ca impartirea unui pat cu un animal de companie este o idee extrem de proasta. Majoritatea spun ca preferatul tau te poate deranja in timp ce dormi: ocupa spatiu, te zgarie si poate fi chiar murdar.

Desigur, fiecare decide de la sine cum vrea sa doarma, dar cercetatorii au respins din nou prejudecatile.

Fiecare al treilea copil doarme cu un animal de companie

Un studiu publicat recent a constatat ca copiii care dorm cu cainele sau pisica au un somn de calitate mai bun decat cei care au pus capul sa doarma singuri. Studiul infirma mitul ca cei mici ar fi deranjati de prietenul lor patruped.

A dormi cu un animal de companie nu pare deranjant”, a spus Hillary Rowe, autorul principal al articolului din ScienceDaily. „De fapt, copiii care se culcau adesea cu animalele de companie au dormit de o calitate mai buna”.

Copiii si parintii au fost intrebati intr-un chestionar despre rutina lor de somn si igiena somnului.

Intrebarile includ sa te culci la aceeasi ora in fiecare zi, o rutina linistitoare inainte de somn si sa dormi intr-un loc linistit si confortabil. De asemenea, au fost intrebati daca isi vor imparti paturile cu animalele de companie. Cercetatorii au fost surprinsi sa constate ca unul din trei copii a raspuns da. Si asta le-a starnit cu adevarat interesul.

Studiul a urmarit copii timp de doua saptamani. Copiii au purtat un dispozitiv purtat pe incheietura mainii, care le urmarea ciclurile de somn si odihna. In plus, au inregistrat zilnic calitatea somnului, iar undele cerebrale au fost examinate de cercetatori noaptea.

Deoarece multi copii au dormit cu animalul lor de companie, cercetatorii au avut tendinta sa-si indrepte atentia asupra acestei directii, deoarece nu exista studii cunoscute pe aceasta tema. Cum afecteaza somnul tinerilor care impart patul cu un animal?

Copii dorm mai bine cu animalele lor de companie?

Cercetatorii au impartit copiii in trei grupuri in functie de cat de des se culca cu animalele lor de companie: niciodata, uneori sau des.

Cele trei grupuri au fost apoi comparate pentru a determina daca exista diferente semnificative intre ele. Ei au descoperit ca cele trei grupuri erau, in general, similare in toate dimensiunile somnului (timpul de somn, cat a durat adormirea si trezirea nocturna).

„Rezultatele au aratat ca prezenta unui animal de companie nu a avut niciun efect negativ asupra somnului. De fapt, am constatat ca copiii care au dormit cu animalele de companie au raportat, in general, o calitate a somnului mai ridicata, ceea ce a fost deosebit de remarcabil in randul adolescentilor. ” spuse Rowe.

Expertul presupune ca copiii isi vad animalul de companie ca pe un prieten, asa ca sunt linistiti de prezenta lor. Ca urmare, calitatea somnului lor va fi, de asemenea, mai buna.