Sari la conținut
Home » Am aflat ce fac PISICILE atunci când sunt singure acasă!

Am aflat ce fac PISICILE atunci când sunt singure acasă!

Din cuprinsul articolului

Pisicile care stau singure acasă preferă să se uite pe fereastră în cea mai mare parte din timp, indică un studiu american. Mai exact, peste o cincime din perioada în care lipsesc stăpânii de acasă, ele sunt atrase de lucrurile care se petrec afară, de zgomote și de păsări. Mai mult, pisicile preferă să se urce pe mobilă (7% din timp), să se ascundă sub masă (6,3%), să doarmă (6,1%) sau să se joace (5%). Cercetarea  a fost realizată după ce s-au amplasat camere foto în 50 case în care locuiau feline și de unde, la fiecare 15 minute, se realiza câte o fotografie.Marilyn Krieger, expert în probleme comportamentale în cadrul platformei CatChannel, spune că o pisică care rămâne singură acasă în fiecare zi va fi afectată, iar stăpânul va vedea schimbări în atitudinea ei. „Pisicile domestice au nevoie de stimuli și de interacțiune. În lipsa acestora, nu ar trebui să ne surprindă dacă dezvoltă probleme de comportament”, explică specialistul.De asemenea, medicul veterinar David Scott Spiegel precizează  că o pisică rareori se va răzbuna pe stăpân în absența lui. În schimb, la întoarcerea acasă a proprietarului, felina va începe să se comporte agresiv, să nu mai folosească litiera, să fie activă noaptea sau să miaune excesiv.

Iată cum să-ți faci fericită pisica:

  1. Pisicilor le place să aibă teritoriul lor care să nu fie amenințat în vreun fel, dar în același timp să nu rămână cu impresia că sunt părăsite atunci când pleci la serviciu. De aceea, de fiecare dată când revii acasă, oricâte probleme ai avut la job, arată-i pisicii că ești fericit că o revezi. Ia o în brațe și dă-i o recompensă pentru că a fost cuminte.
  2. Dacă ai un vecin care iubește animalele și cu care te înțelegi foarte bine, roagă-l ca măcar 5 minute pe zi să-i facă o vizită pisicii, să-i schimbe apa din bol și chiar să se joace puțin cu ea.
  3. Dacă ai disponibilitate financiară, poți să mai cumperi sau să adopți o pisică. Două feline vor petrece altfel timpul în care sunt singure și cu siguranță fericirea pe care ți-o vor aduce va fi dublă.
  4. Lasă televizorul sau radioul aprins. Sunetele unei melodii plăcute pot să-i alunge sentimentul de singurătate pisicii tale. De asemenea, imaginile dinamice îi pot atrage atenția uneori și nu se va mai plictisi așa ușor.

Etichete: