De 1532 Vizualizari

Strămoșii simpaticului Dumbo batjocoriţi cu spray paralizant

Oamenii au amplasat "bombe" în locurile frecventate de aceste animale

Până de curând, elefanții erau priviți ca niște giganți de neînvins și nimeni nu ar fi riscat să fie strivit sub greutatea sa – care ajunge până la cinci tone! Recent însă, oamenii au inventat o armă usturatoare, menită să-i țină departe de culturi. Iar rezultatul este unul extrem de dureros.

Imagini Eelefanti

 

Elefanţii fac parte din din familia (proboscideea), categoria cea mai grea a animalelor patrupede de pe Terra. La naştere cântăresc 100 de kg, iar la maturitate ajung la o  greutate cuprinsă între 2 şi 5 tone. Colții albi şi lungi din fildeş sunt extrem de valoroși, ceea ce îi transformă într-o țintă sigură pentru braconieri.

 

Așa s-a ajuns ca urmașii uriaşului Dumbo, personajul de desen animat lansat de Walt Disney, în SUA, în anul 1941, să fie trecuți pe lista animalelor pe cale de dispariţie.

 

Oamenii par să ignore acest lucru atunci când își protejează culturile de cereale. Adesea, confruntările lor cu animalele se termină în mod tragic, unii localnici fiind chiar uciși de elefanți.

 

Din acest motiv, cercetătorii din cadrul Organizaţiei Mondiale de Protecţie a Animalelor, au inventat o bombă cu gaz din piper. Aceasta explodează la o singură atingere, provoacând elefanţilor iritaţii oculare şi o usturime puternică. Din fericire, vederea le revine în câteva zile, dar ei nu se mai reîntorc la locul cu pricina.

 

Dumbo

Dumbo

 

imagini elefanti 2Pentru a-i îndepărta de sate, administraţiile locale folosesc și metode mai puțin dure. Aceștia cultivă plante pentru a le pune la dispoziţie surse de hrană, o investiţie care costă în jur de 316.000 de euro pe an.

 

 

(Maria Mocanu)

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X