De 4996 Vizualizari

Am aflat care este cea mai nouă rasă de pisică domestică?

Am aflat care este cea mai nouă rasă de pisică domestică? Cea mai noua rasa recunoscuta de pisica domestica este Selkirk Rex, potrivit www.guinnessworldrecords.com. Aceasta este cunoscuta si sub numele de pisica pudel, din cauza blanitei dense, buclate si moi care este compusa din trei straturi. Gradul de buclare poate varia in functie de varsta, sex, de nivelul de stres, si de alti factori. Pisoii se nasc cu blana ondulata, care apoi se indreapta si devine din nou buclata in jurul varstei de opt-noua luni.

Rasa Selkirk Rex a fost recunoscuta oficial de Guinnessworldrecords, la 1 ianuarie in 2013, dupa ce a fost recunoscuta ca o linie genetica distincta, de Universitatea de Medicina Veterinara din Statele Unite ale Americii, si ca rasa valida, de catre Asociatia Americana a Crescatorilor de Pisici.

A aparut in 1987, in urma unei mutatiei genetice spontane, intr-un adapost pentru animale din Montana, Statele Unite ale Americii. Pisica din aceasta rasa este activa, prietenoasa, foarte jucausa, cunoscuta pentru adaptarea cu usurinta la mersul in lesa.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X