Sari la conținut
Home » Știai că Hagia Sofia rămâne „locuința” pisicii Gli și după transformarea catedralei în moschee

Știai că Hagia Sofia rămâne „locuința” pisicii Gli și după transformarea catedralei în moschee

Știai că Hagia Sofia rămâne „locuința” pisicii Gli și după transformarea catedralei în moschee?

Hagia Sofia, una dintre cele mai mari catedrale a creştinătăţii, s-a transformat în moschee.  Acolo era casa unei pisici, iar credincioșii turcii au început să se îngrijoreze cu privire la soarta celebrei locatare a clădirii, pisica Gli. Autorităţile au anunţat, însă, că Sfânta Sofia poate rămâne casa lui Gli, notează Agerpres.

Cu zeci de mii de urmăritori pe Instagram, este favorita vizitatorilor, printre care și fostul președinte american, Barack Obama, care a fost filmat mângâind-o în timpul unei vizite în 2009.

Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a declarat pentru Reuters că situaţia lui Gli, precum şi a altor pisici din zona catedralei, va rămâne la fel ca şi până acum.

„Această pisică a devenit celebră şi mai sunt şi altele care nu au devenit încă faimoase. Această pisică va rămâne acolo şi toate pisicile sunt binevenite la moscheile noastre”, a susţinut el.

Această decizie îi vine ca o mânușă ghidului turistic Umut Bahceci, care în urmă cu 4 ani a introdus-o pe Gli în lumea social media, deschizându-i o pagină dedicată pe Instagram, pagină care are peste 48.000 de fani. Pe această pagină sunt numeroase fotografii cu felina la care dau tag turiştii care au cunoscut-o.

„Am început să o observ pe Gli ori de câte ori mă duceam (la Sfânta Sofia) pentru că lui Gli îi place să pozeze pentru a fi admirată, ca şi când ar fi fotomodel”, a declarat ea. „Primesc mesaje de la oameni care îi transmit lui Gli că vor veni la Istanbul să o vadă. Este un sentiment foarte frumos”, a mărturisit Umut Bahceci.

Etichete: