De 2160 Vizualizari

Sterilizare gratuită în București. ASPA confirmă continuarea programului

ASPA

Atenție! Campania de sterilizare a expirat!

Procedura de sterilizare este o intervenție chirurgicală sigură și benefică pentru câine. Intervenția se efectuează numai sub anestezie generală, astfel câinele nu simte nici o durere fizică și nu va fi afectat psihic.

In urma solicitării AnimalZoo, Administrației pentru Supravegherea și Protecția Animalelor fără Stăpân (ASPA) a confirmat derularea și în acest an a programul privind sterilizarea câinilor. Programul de sterilizare gratuita a câinilor fără sau cu stăpân este un program susținut de Primăria Municipiului București prin ASPA și este implementat  prin intermediul unui număr considerabil de cabinete veterinare acreditate.

De menționat că ASPA a specificat că de acest program pot beneficia toți bucureștenii care dețin câini sau își asumă luarea în responsabilitate a unuia, indiferenta că vorbim de câini maidanezi sau de rasă.

sterilizare-caini
De la demararea proiectului de gestionare a câinilor din Municipiul București, prin acest program au fost sterilizați peste 16.700 de câini cu stăpân. Pe parcursul anului 2014 au fost sterilizați un număr de 12.600 câini cu stăpân.

Conform datelor oferite de ASPA în sectorul 6 au fost sterilizați cei mai mulți câini.  Peste 71% din câinii sterilizați sunt “maidanezi”(metisi) iar 29% sunt de rasă. 69% din câinii sterilizați sunt femele și 31% sunt masculi. Cu permisiunea dumneavoastra, dincolo de obligativitatea prevazuta in Legea nr. 258/2013 (Legea “Ionut”), dorim sa reamintim avantajele sterilizarii cainilor.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X