691 Vizualizari

Statuie pentru Tombili, cea mai relaxată pisică!

Toate pisicile rămân în amintirea stăpânilor lor, însă sunt şi pisici care rămân în memoria… lumii! Una dintre acestea este Tombili, o pisică din Istanbul (Turcia) devenită celebră grație unei poze care o arăta privind relaxată lumea, rezemată de o bordură.

Din păcate, însă, Tombili a murit, nu de multă vreme, iar turcii au găsit o metodă de a o păstra în memoria urmaşilor… Ei au realizat o sculptură cu motanul Tombili, care a fost inaugurată pe 4 octombrie, la Istanbul, de Ziua Internațională a Animalelor.

Motanul Tombili a devenit celebru fără voia lui, după ce a fost fotografiat în timp ce se relaxa pe o bordură, privind nonşalant trecătorii. Poza s-a viralizat, apoi a fost editată în fel și chip, devenind virală. Când motanul a murit, în august, momentul trist a fost anunțat printr-un afiș atârnat de un copac din cartier, cu mesajul: ”Vei trăi mereu în inimile noastre”. Iar dovada că motanul a rămas în inimile localnicilor nu a întârziat să apară. Sculptura realizată voluntar de artistul Seval Şahin îl imortalizează pe Tombili în poziția care l-a făcut celebru: privind lumea, în timp ce se odihnește lângă bordură.

Sursa foto și text: Bored Panda

pis-statuie-1

pii-statue-2

pis-statu-3

pis-statu4

pis-statu5

pis-statu6

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X