De 898 Vizualizari

Spune-mi ce caine ai, ca sa-ti spun ce fel de om esti! ULTIMA PARTE

Ce spune rasa lui despre tine! Bichon, Pit Bull, Maidanez etc.

 

Marele Danez

Proprietarii Marelui Danez sunt oameni sufletiști și responsabili. Ei au tendința de a se dedica total oricărei activități la care iau parte și au marea plăcere de a urmări știri, de a cerceta și de a fi informați în permanență. Aceste persoane se ghidează după zicala ”informația înseamnă putere” și nu se feresc de dezbateri aprinse. Ca și câinele din această rasă, stăpânul este un om vertical, demn de vorba ”ce-i în gușă, e și-n căpușă”.

 

Bichon

Stăpânii Bichonilor sunt oameni cocheți, stilați, care cândva au visat la faimă. Se îngrijesc foarte mult de aspectul lor și sunt printre cele mai sociabile persoane. Într-o gășcă de stăpâni cu câini în parc, de exemplu, Bichonul și proprietarul său vor fi mereu în centrul atenției. Nu pentru că vor ei asta în mod deosebit, ci pentru că sunt caristamici și emană o energie pozitivă.

 

Ciobănesc Australian

Atât câinele, cât și stăpânul sunt mari amatori de apă. Du-i la mare și acolo se vor simți în elementul lor. Dar, cum nu toți au posibilitatea să facă zilnic plimbări la malul mării, cei doi se vor simți la fel de bine într-o zonă mai retrasă a unui parc. Ambii adoră sălbăticia și viața la oraș este pentru amândoi, stăpân și câine, o povară. Despre stăpâni mai putem spune că sunt foarte competitivi, în special în sporturi.

 

Pit Bull

Foarte puțini știu că Pit Bull-ii au o latură afectivă predominantă. Această rasă de câine are doar un aspect dur, pentru că, în gândurile lor se regăsesc doar sentimente precum dorința de a mulțumi, loialitate, dragoste puternică pentru familie. Toate aceste sentimente sunt predominante, în general, și la stăpâni. Din nefericire, tocmai aceste sentimente puternice față de stăpânul său îl pot face pe Pit să devină agresiv, atunci când proprietarul se încăpățânează ”să se asemene” cu patrupedul său și tratează un Pit Bull ca pe un câine de luptă. Totodată, iubitorii acestei rase sunt oameni familiști, excelenți cu copiii și care sunt mereu în căutarea dragostei.

 

Maidanezi, metisi

Cine adoptă un câine comunitar este de departe un om cu suflet mare, lucru pe care nu-l putem pune la îndoială. Aceste persoane sunt oameni ai vremurilor trecute, oameni care au o legătură strânsă cu natura și nu suportă îngrădirea. Totodată, cei care dețin maidanezi sau metisi sunt firi bătăioase, puternice, în fața cărora nu vei avea niciodată câștig dacă nu aduci argumente clare, logice. Despre ei mai putem spune că sunt oameni cu dorința de a învăța mereu ceva nou, având o capaciate de înțelegere mult peste așteptările celor din jur.

6 Comentarii

 1. Am luat,de pe marginea soselei ,cu cativa km.inainte de a intra in Sibiu,un puiutz maidanez,acum 6 ani.Acum e un caine minunat,bun ,bland si sanatos .
  Si,fara sa ma „dau mare”,se potrivesc destul de bine,cele scrise despre „parintii adoptivi”ai unui maidanez.Avem copii,avem nepoti si ne bucuram ca si ei,au adoptat caini din adaposturi !

 2. Cam cit de prost ma credeti spune:

  Am un Ciobanesc Islandez. Povesteste-mi despre mine

 3. ThinkAgainRO spune:

  În primăvara lui 2011 am trecut pe lîngă o școală de vis-a-vis de AFI COTROCENI BUCUREȘTI.Prin gard am văzut un cățel mic și negru ce se uita la mine și prietena mea! Am băgat mîna prin gard și l-am mîngîiat! Toată noaptea nu am putut dormi și a doua zi de dimineață m-am dus la sediul școlii respective l-am luat în brațe pe Bobiță și l-am dus acasă! Mi-a umplut inima de bucurie și de lumină cum nu a făcut-o nimeni niciodată! Astă iarnă a plecat de acasă la gagici și nu s-a mai întors! Tot timpul am dormit cu el în pat!
  Cine nu a experimentat iubirea curată, blajină, totală a unui cățel să ia de pe stradă un maidanez și să-l crească!

 4. PitbullClub.Ro spune:

  Numaram pe degete articolele in care se mai scriu si lucruri reale despre rasa pitbull. Multumim :)

 5. chicior maria spune:

  eu am 3 cani dob german

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X