Sari la conținut
Home » Springer Spaniel galez / Welsh Springer Spaniel, Starter, Tarfgi

Springer Spaniel galez / Welsh Springer Spaniel, Starter, Tarfgi

  • de


Greutate: 16 – 20 kg
Inaltime: 43 – 48 cm
Origine: Tara galilor,

Istoric rasa Exista consemnari din anul 900 referitoare la aceasta rasa. E posibil ca sa fie stramosul tuturor spanielilor din Marea Britanie. Pana la sfarsitul secolului XIX-lea rasa se numea Welsh Cocker Spaniel si a fost recunoscuta oficial din 1906. Este asemanator cu English Springer Spaniel.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, cu o constitutie simetrica, armonioasa si puternica. Craniul este usor bombat, botul de lungime medie, drept si patrat, nas maro sau negru. Ochii sunt de marime medie, ovali, caprui inchis. Urechile prinse jos la nivelul ochilor sunt de lungime medie, lasate lobat ca o frunza. Coada este taiata sau nu, si purtata orizontal sau putin mai ridicata. Blana are un par de lungime medie, moale, mai lung pe piept, abdomen si picioare si scurt pe cap. Are culoarea rosu cu alb si pistrui rosii.

Personalitate Este un caine inteligent, blajin, sociabil, linistit, prietenos. Devotat si ascultator cu stapanul, este afectuos si rabdator cu copiii, prietenos chiar si cu strainii. Se intelege bine cu alti caini si alte animale.

Ingrijire Blana acestui caine are nevoie de un periaj si pieptanat regulat si de 3-4 ori pe an trebuie trimata de un specialist. Se va inlatura parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare si din urechi pentru a lasa liber canalul auditiv.

Conditii de viata Este un caine care se adapteaza cu usurinta la conditiile oferite – fie in aer liber sau intr-un apartament cu conditia sa i se asigure zilnic miscarea de care are nevoie, avand un nivel de activitate destul de ridicat. Ii plac plimbarile lungi, sa alerge, sa se joace, sa zburde, sa inoate. Daca simte mirosuri interesante poate pleca de langa stapan sau din curte daca nu este bine imprejmuita.

Dresaj Este un caine care se dreseaza destul de usor pentru ca pricepe cu usurinta ce se cere de la el. Pentru a obtine rezultatele dorite dresajul trebuie sa fie consecvent, bland, incurajator, fiind foarte sensibil la vocea stapanului. Trebuie invatat sa vina la comanda pentru a nu pleca de langa stapan.

Utilitate Este un excelent scotocitor si aportor la vanatoarea de pasari, vanand  chiar si in ape inghetate. Este un vesel si placut companion.