Sari la conținut
Home » Speranța moare ultima! Cățelușa legată de un gard a reușit să își țină în viață cei șase pui

Speranța moare ultima! Cățelușa legată de un gard a reușit să își țină în viață cei șase pui

Speranța moare ultima! Cățelușa legată de un gard a reușit să își țină în viață cei șase pui.

Un trecător a descoperit emoționanta imagine a patrupezilor aruncați fără milă!

Un trecător a fost martorul unei scene cu totul emoționante! El a putut observa o căţeluşă în vârstă de doi ani, care a fost abandonată şi legată de un gard alături de cei șase pui abia născuți.

Totul s-a petrecut în oraşul Elphin, comitatul Roscommon, Irlanda.

Bărbatul nu a ezitat să alerteze poliţia şi Societatea irlandeză pentru prevenirea cruzimii faţă de animale (ISPCA). Imediat, mama şi puii ei au fost transferaţi la adăpostul ISPCA din Longford, pentru a putea fi evaluaţi.

„Abandonul unei căţeluşe în vârstă de doi ani, fără apă, mâncare sau adăpost, o pune pe aceasta şi pe căţeluşii ei în mare pericol. Rugăm proprietarii să-şi sterilizeze cât mai curând posibil animalele pentru a reduce numărul de vieţuitoare nedorite. Nu înţelegem cum ar putea  crede cineva că este în regulă să lase o mamă legată de un gard pentru a avea grijă de căţeluşi de una singură. Cu ploile şi frigul înregistrate în această săptămână, rezultatul ar fi putut fi unul foarte trist şi ne bucură faptul că am fost solicitaţi să îi ajutăm”, a declarat Hugh O’Toole, managerul centrului ISPCA.

Din fericire, medicii veterinari au descoperit că nu aveau probleme grave de sănătate. Dar nimeni nu ştia de cât timp se aflau în acea situaţie sfâşietoare.

„Un microcip este o cerinţă legală, dar acest câine nu are aşa ceva. Centrele noastre sunt permanent pline până la refuz şi avem resurse foarte limitate. În cazul multor animale aflate în îngrijirea noastră, poate dura mult până să găsim persoane responsabile şi dornice să adopte”, a mai adăugat O’Toole.

Mama a fost numită Emmy Lou, în timp ce puii ei au primit numele: Billy Ray, Dixie, Dolly, Dotty, June şi Patsy.

Speranța moare ultima

Acum, toți se află sub atenta supraveghere a medicilor, iar ulterior urmează să își găsească câte o familie.