Fix peste o saptamana, pe 24 iulie a.c., Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”, din Capitala, organizeaza, pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, o noapte memorabila printre cele mai mari mamifere care au existat vreodata pe Pamant.

Mai exact, cei mici vor face un tur al muzeului, pentru a se asigura ca toate exponatele din diorame dorm linistite, apoi vor viziona filme documentare despre viata fascinantă a animalelor, proiectii oferite de catre DaVinci Learning, si vor adormi, la final langa ”Deinotherium gigantissimum” – (”animalul ingrozitor” – a fost unul din cele mai mari mamifere care au existat, fiind inrudit cu elefantul de astazi, fara sa apartina aceleiasi linii de evolutie. Potrivit Wikipedia, inaltimea varia intre 3,5 si 5 m. Au fost descrise trei specii: europeana (Dinotherium giganteum, descoperit in 1829 in Germania), cea mai mare, care a trait din mijlocul miocenului pana în pliocen (formagigantissimum, gasita in 1891, in Romania), indiana si africana (cu fosilele cele mai recente din pleistocen).

Citește și:

deinotherium1

Caracteristici sunt coltii foarte mari indreptati in jos si fixati pe maxilarul inferior, spre deosebire de cei ai elefantilor de azi.

Unicul schelet complet de Deinotherium giganteum a fost descoperit in Romania, in anul 1894, in judetul Vaslui. Scheletul, cu o inatime de 4,50 m, este expus la Muzeul Grigore Antipa).

Pentru ”noaptea la muzeu”, sosirea copiilor este stabilita pentru ora 21.00, iar parintii sunt asteptati sa-i ia a doua zi, sambata, incepand cu ora 8.30, dupa ce micutii au luat micul dejun, asigurat de sponsorul actiunii.

Citește și:

Inscrierea participantilor, in limita a 20 de locuri, se face pe adresa de email: [email protected] sau la numarul de tel: 021.305.60.31.

Costurile de participare sunt de 200 lei/copil; 300 lei/doi frati; 400 lei/trei frati.