Sari la conținut
Home » Somn alaturi de Deinotherium, la Antipa

Somn alaturi de Deinotherium, la Antipa

Fix peste o saptamana, pe 24 iulie a.c., Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”, din Capitala, organizeaza, pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, o noapte memorabila printre cele mai mari mamifere care au existat vreodata pe Pamant.

Mai exact, cei mici vor face un tur al muzeului, pentru a se asigura ca toate exponatele din diorame dorm linistite, apoi vor viziona filme documentare despre viata fascinantă a animalelor, proiectii oferite de catre DaVinci Learning, si vor adormi, la final langa ”Deinotherium gigantissimum” – (”animalul ingrozitor” – a fost unul din cele mai mari mamifere care au existat, fiind inrudit cu elefantul de astazi, fara sa apartina aceleiasi linii de evolutie. Potrivit Wikipedia, inaltimea varia intre 3,5 si 5 m. Au fost descrise trei specii: europeana (Dinotherium giganteum, descoperit in 1829 in Germania), cea mai mare, care a trait din mijlocul miocenului pana în pliocen (formagigantissimum, gasita in 1891, in Romania), indiana si africana (cu fosilele cele mai recente din pleistocen).

deinotherium1

Caracteristici sunt coltii foarte mari indreptati in jos si fixati pe maxilarul inferior, spre deosebire de cei ai elefantilor de azi.

Unicul schelet complet de Deinotherium giganteum a fost descoperit in Romania, in anul 1894, in judetul Vaslui. Scheletul, cu o inatime de 4,50 m, este expus la Muzeul Grigore Antipa).

Pentru ”noaptea la muzeu”, sosirea copiilor este stabilita pentru ora 21.00, iar parintii sunt asteptati sa-i ia a doua zi, sambata, incepand cu ora 8.30, dupa ce micutii au luat micul dejun, asigurat de sponsorul actiunii.

Inscrierea participantilor, in limita a 20 de locuri, se face pe adresa de email: [email protected] sau la numarul de tel: 021.305.60.31.

Costurile de participare sunt de 200 lei/copil; 300 lei/doi frati; 400 lei/trei frati.