Sari la conținut
Home » Soluția inovatoare a unei companii pentru a încuraja adopția de animale de companie!

Soluția inovatoare a unei companii pentru a încuraja adopția de animale de companie!

Soluția inovatoare a unei companii pentru a încuraja adopția de animale de companie!

În Norvegia, o companie oferă concediu plătit angajaților care adoptă un animal de companie!

Soluția ingenioasă găsită de o companie din Norvegia pentru a încuraja adopția unui animal de companie este dată de oferirea unui concediu plătit angajaților, pentru ca animalele să aibă mai mult timp la dispoziție de acomodare în noua familie.

Fiind una dintre cele mai mari companii nordice în distribuția de produse destinate animalelor de companie, Musti Group, cu un număr de peste 1500 de angajați, s-a gândit să ofere trei zile libere plătite pentru cei care vor să facă un pas important în viața lor:

”În funcţie de nevoile fiecărui animal de companie, primele zile petrecute împreună pot fi destul de încordate, iar nopţile nedormite sunt mai mult decât familiare proaspeţilor părinţi de animale de companie. Un pui de animal are nevoie de atenţie constantă şi de iubire necondiţionată. A acorda atenţie nevoilor animalului de companie şi petrecerea timpului cu acesta îl ajută să înveţe, clădeşte încrederea şi ajută la prevenirea tulburărilor comportamentale care ar putea apărea în viitor”, a adăugat Directorul executiv al companiei, David Ronnbeg.

Directorul de marketing al companiei, Henri Makien, a spus că și alte companii ar trebui să le ofere angajaților concediu de paternitate, iar astfel, adopția de animale de companie va crește considerabil:

”Socializarea căţeluşilor şi dresajul nu pot fi făcute doar seara şi în weekenduri. Un pui lipsit de prezenţa mamei şi a fraţilor se poate simţi în nesiguranţă şi pierdut în noua sa locuinţă. Dacă animalele de companie sunt lăsate singure prea mult timp, ele pot găsi tot felul de lucruri de făcut, unele dintre acestea nefiind pe placul proprietarului”, a mai spus Mäkinen.

Această soluție pare a fi una extrem de bună pentru un animal proaspăt adoptat, asta datorită sentimentului de necunoscut și teamă pe care îl poate avea un pui de pisică sau de câine.