„Solicitarea pedigree-ului pentru pisoii nascuti se va face de catre proprietarul femelei!

Cuibul trebuie sa fie declarat in totalitatea sa indicand numarul de pui, sexul, rasa, culoarea, numarul de tatuaj (daca este cazul) si numele lor, chiar daca numarul de pedigree-uri solicitate este inferior numarului puilor din cuib. Solicitarea pedigree-ului trebuie sa fie trimisa in termen maxim de 8 luni de la nasterea puilor, dar nu mai devreme de 2 luni de la nastere. Aceasta solicitare poate fi amanata pentru unii pisoi aflati in situatii de slabiciune, boala sau incertitudine de culoare, cu conditia informarii prealabile a Asociatiei Feline Romane (AFR). Solicitarea pedigree-ului va fi insotita de plata unei taxe in valoare de 10 euro pentru fiecare pedigree solicitat. In cazul depasirii termenului de 8 luni taxa va fi de 15 euro.
Odata inscris in COFR (Cartea de Origine a Felinelor din Romania) sau in Registrul Experimental (RIEX), numele pisicii nu mai poate fi schimbat si nici nu i se va putea adauga o cifra la numele deja utilizat (exemplu: MITI1, MERLIN2, etc). Nici o pisica nu va putea sa fie inregistrata in COFR daca stramosii, pana la a treia generatie, nu sunt cunoscuti ca pisici de rasa pura apartinand rasei din care face parte.
Numai pisicile apartinand raselor recunoscute de AFR vor putea face obiectul unei inregistrari in COFR, chiar daca sunt produsul unor pisici deja inregistrate. Asa ca, pisicile rezultate din incrucisari de pisici de rase diferite nu vor putea fi inregistrate in Registrul Experimental, decat dupa acceptarea unui program de crestere.

Citește și:

Imperecherile autorizate intre rase diferite vor fi notate in lista de rase si culori recunoscute.
COFR este deschisa doar pentru rasele recunoscute de catre Federatia Internationala Felina (FIFe). Nici o derogare nu va fi admisa.
Lista raselor recunoscute de catre AFR:

1. Longhair (LH)
Persian PER / Colourpoint

2. Semilonghair (SLH)
American Curl ACL*
Balinese BAL
Birman SBI
Cymric
Highland Fold SFL*
Japanese Bobtail JBT*
Karelian Bobtail KAB
Kurilian Bobtail KBL*
Maine Coon MCO
Nebelung NEB*
Norwegian Forest Cat NFO
Oriental Semilonghair OSL
Ragdoll RAG
Selkirk Rex SRX*
Siberian Cat SIB/Neva Masquerade
Somali SOM
Turkish Angora TUA
Turkish Van TUV
York YOR

Citește și:

3. Shorthair Group 1 (SH1)
Abyssinian ABY
American Curl ACR*
American Shorthair ASH*
American Wirehair AWH*
Anatoli ANA
Asian ASI*
Australian Mist
Bengal BEN*
Bombay BOM
Brasilian Shorthair BRA
British Shorthair BRI
Burmese BUR
Burmilla BMI*
Celtic Shorthair KKH
Ceylon CEY
Chartreux CHA
Cornish Rex CRX
Devon Rex DRX
Don Sphinx DSX
Egyptian Mau MAU*
Exotic EXO
German Rex GRX
Japanese Bobtail JBT*
Kanaani KAN
Karelian Bobtail KAB*
Korat KOR
Kurilian Bobtail KBS*
Manx
Ocicat OCI
Household Pet HHP
Russian Blue RUS
Scottish Fold SFS
Selkirk Rex SRX*
Singapura SIN*
Sphynx SPH

4. Shorthair Group 2 (SH 2)
Mekong-Bobtail
Oriental Shorthair OSH
Peterbald PBD*
Siamese SIA
Thai THA
Tonkinese TON

Taxele postale vor fi in intregime suportate de catre persoanele care solicita inregistrarea in COFR. Imprimatele necesare vor fi puse la dispozitie, in mod gratuit, de catre AFR la cerere. Pisoii care nu au fost declarati nu vor putea fi inscrisi ulterior in COFR, cu exceptia scrisorii explicative care va indica motivul pentru care inscrierea se va face ulterior, scrisoare despre care s-a facut mentiune mai sus. Secretariatul COFR va dezbate in cel mai scurt timp problema si va da raspuns cererii formulate.
O dubla inscriere in COFR este interzisa.
Pentru pisicile cu pedigree eliberat in strainatate aduse in Romania, proprietarul va putea solicita eliberarea de catre COFR a unui pedigree romanesc, cu conditia prezentarii pedigree-ului strain al pisicii in original si sa achite o taxa de 10  euro.

AFR are obligatia ca, in termen de 30 de zile de la solicitare, sa verifice autenticitatea pedigree-ului si apoi sa elibereze un nou pedigree, inscriind in acelasi timp pisica in COFR sau in RIEX, dupa caz.
COFR va recunoaste si deci va elibera pedigree romanesc doar pentru pisicile aduse din strainatate care au pedigree-uri eliberate de catre FIFe si CFA, precum si de alte asociatii sau cluburi feline exterioare acestor organizatii, sub rezerva controlarii credibilitatii acestora. In cazul acestor organizatii sau cluburi neafiliate unor organizatii internationale recunoscute, AFR poate sa conditioneze recunoasterea pedigree-ului prezentat si eliberarea unui pedigree romanesc de prezentarea exemplarului respectiv intr-o expozitie internationala la clasa „Novici”, in care acesta trebuie sa obtina cel putin calificativul „Excelent” la categoria si rasa la care este inscrisa in pedigree-ul prezentat.
Daca se constata unele neconcordante intre pedigree si exemplarul in discutie (in special diferente de culoare) COFR poate conditiona eliberarea pedigree-ului de trecerea pisicii printr-o expozitie care sa elimine orice suspiciune.

PRIMIREA PEDIGREE-ULUI

Pedigree-urile vor fi eliberate in termen de 4 (patru) pana la 8 (opt) saptamani de la depunerea dosarului complet. Se va anexa formularul de transfer cu pedigree-ul.
COFR nu este raspunzatoare de erorile comise anterior inregistrarii.
In cazul in care un crescator va gasi o eroare intr-un pedigree emis de COFR el trebuie sa semnaleze cat mai repede posibil Secretariatului COFR eroarea pentru a se impiedica perpetuarea acesteia si corectarea ei in inregistrarile existente”, arata AFR.

Cartea de Origine a Felinelor din Romania

Scopul Cartii de Origine a Felinelor din Romania este acela de a inregistra toate pisicile de rasa pura si avand o ascendenta cunoscuta pe o perioada de cel putin trei generatii. Cartea de Origine a Felinelor din România (COFR) va contine toate informatiile referitoare la fiecare pisica inregistrata: nume, numar pedigree, rasa, sex, codul EMS complet, data nasterii, proprietar, crescatoria in care se afla, precum si alte date necesare unei usoare identificari a exemplarului in discutie.

Setari cookie