De 271 Vizualizari

Sobolanul cu nas plat, noul mamifer descoperit in Indonezia

 

Oameni de stiinta din mai multe tari care desfasoara cercetari in Indonezia – au descoperit o noua specie de mamifer pe care au numit-o „sobolanul cu nas plat”, datorita caracteristicilor sale nemaivazute inainte, informeaza agentia France Presse.

Aceasta creatura a fost descoperita intr-o regiune izolata de munte de pe insula Sulawesi, din centrul Indoneziei, a anuntat muzeul australian Victoria, ai carui cercetatori au facut parte din echipa internationala care a participat la aceasta descoperire.

sobolanul

Sobolanii, al caror nume stiintific este „Hyorhinomys stuempkei”, au caracteristici care nu au mai fost observate niciodata pana acum de stiinta, au mai spus reprezentantii muzeului, intr-o i declaratie data publicitatii recent.

Aceasta descoperire a fost facuta de o echipa de oameni de stiinta din Indonezia, Australia si Statele Unite ale Americii.

In plus fata de nasul roz plat dotat cu nari cu forma similara celor ale unui porc, animalul mai are urechile mari, o gura mica si dinti lungi in fata, potrivit aceleiasi surse.

Din fotografii reiese ca mamiferul pare sa aiba marimea unui sobolan.

„Sunt mereu uimit de faptul de a putea merge in padure si a gasi o noua specie de mamifer atat de diferit de alte specii de referinta din stiinta”, a spus Kevin Rowe, cercetator la muzeul Victoria care a participat la cercetare.

Noul mamifer descoperit este carnivor si, probabil, se hraneste in special cu rame si larve de insecte.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X