Sari la conținut
Home » Soarta unui patruped abandonat! De la dragostea unei familii, la traiul pe o pătură aruncată

Soarta unui patruped abandonat! De la dragostea unei familii, la traiul pe o pătură aruncată

Soarta unui patruped abandonat! De la dragostea unei familii, la traiul pe o pătură aruncată.

Familia s-a mutat, lăsând câinele în voia sorții!

Pentru o familie din Dallas, Statele Unite ale Americii, decizia de a schimba orașul în care locuiesc a dus la o poveste cu totul emoționantă și tristă. Din păcate, ei au lăsat în urmă și căţeluşa lor loială, împreună cu pătura ei favorită.

Cățelul a fost observat de Marina Tarashevska, co-fondatoare a Dallas DogRRR. Aceasta a ieşit la o plimbare prin cartier şi a descoperit bietul animal abandonat şi înfometat.

„Afară era foarte frig şi ploua, iar căţeluşa se adăpostise pe pătură – şi nici nu avea de gând să plece de acolo”, a declarat Patti Dawson, directorul executiv al Dallas DogRRR, pentru The Dodo. „Cred că încă spera că familia ei se va întoarce. Era în stadiul de ‘Aştept aici. Acest lucru îmi este familiar.’”

După ce a vorbit cu vecinii şi a aflat povestea tristă a căţeluşei, Tarashevska a încercat să o salveze.

„Ori de câte ori Marina se apropia de pătura pe care se cuibărise, căţeluşa fugea”, povesteşte Dawson.

Apoi Tarashevska a reuşit să ia căţeluşa şi să o ducă în siguranţa unui adăpost.

Voluntarii de la adăpost i-au pus numele Camilla, însă au observat că era extrem de speriată.

„Ea pur şi simplu se ghemuise ca o minge în partea din spate a cuştii de transport”, spune Dawson. „Puteai să o atingi, dar era îngheţată de frică. Nu dorea să aibă contact vizual şi îşi ţinea capul în jos. Dacă te apropiai de ea, se întorcea cu spatele, ca şi cum ar fi vrut să spună: ‘Nu te uita spre mine, nu mă privi, nu mă atinge. Stai departe.’”

„Veterinarul a spus că există posibilitatea ca rănile să fi fost provocate de o zgardă prea strânsă, ceea ce însemna că a fost ţinută afară”, povesteşte Dawson.

„Mai era varianta că a fost muşcată de un alt câine după ce familia ei a abandonat-o. Există o mulţime de animale pe străzi şi poate că s-au luptat pentru mâncare.”

Camilla a fost operată în zona gâtului şi se recuperează, nu doar fizic, ci şi emoţional.

Soarta unui patruped abandonat