O tara intreaga este socata de scenele intamplate pe o strada din Babadag. Un cal a fost omorat, de stapanul sau, dupa ce acesta nu a mai putut trage la caruta.

Bietul animal a ramas plin de sange in strada. Revoltati, trecatorii au filmat scenele socante. Autoritatile trebuie sa ia masuri de urgenta!Scenele sunt inregistrate pe o strada din zona cimitirului din Babadag, judetul Tulcea. Trecatorii observa un animal prabusit la pamant. Urmele de sange din zona demonstreaza ca bietul cal a fost batut cu bestialitate atat de rau, incat zapada s-a inrosit!Este greu sa privesti aceste imagini! Picioarele si vocea celui care filmeaza tremura. La mijloc este revolta si multa indignare.

In momentul in care au fost inregistrate aceste imagini, bietul cal era inca in viata. Ducea o lupta agonizanta, insa fara nicio sansa.Dupa cateva ore de chin, calul si-a dat ultima suflare. Speriati de cele intamplate, oamenii povestesc cu jumatate de gura ca astfel de scene se repeta destul de des si cer ca politistii sa rezolve aceste nedreptati! Speram sa fie deja pe urmele celor care au dat dovada de atata cruzime.

Declaratii socante ale localnicilor despre incident.Calul ar fi fost omorat chiar de stapanul sau cand nu a mai putut trage la caruta.

„-L-a batut numai in cap! A cazut jos, a alunecat si, cand nu s-a mai sculat, l-au batut pana l-au omorat!”
„-Din ce cauza?
„- Nu a vrut sa se ridice. Nu vrea sa mearga”
„- Nu a mancat, nu a baut apa, nimic!”
„-L-au tras la gunoi! L-a tarat cu masina la groapa de gunoi.
„- Asa viu?”
„- Da, asa viu. Dadea din cap!”
„-Apa, sare si bataie!”
„- Atat?”
„- Atat i-a dat! Mancare mai putina. Seminte i-a dat!”
Astfel de scene de groaza s-au mai petrecut in localitatea Babadag.„-Au taiat un cal, i-au scos pulpele si restul l-au aruncat! Deci, calul l-au taiat… Da, noroc ca primaria a venit si l-a luat si l-a dus la Putul Sec!”Proprietarul calului lasat sa moara intr-o balta de sange, in mijlocul drumului, neaga acest lucru!– Tie ti-a murit calul?- Nu, fratelui meu!
– Din ce traiesti tu?
– Din nimic! Muncim cu calul.

Marius Chirca, reprezentant Asociatiei Kola-Kariola, aflat in studioul Stirilor KanalD: „Este un caz clasic de maltratare a animalelor, vinovate, din punctul meu de vedere, sunt chiar autoritatile. Eu am facut mai multe plangeri penale, de acum un an, si nu s-a intamplat nimic, au ramas fara ecou. In fata mea au fost proprietari care au scos furca sa o bage in cal, i-am amenintat ca anunt politia si DSV-ul. Nu mai pot, nu mai dorm noaptea. Ma duceam noaptea, saream din pat si mergem unde eram chemat, dar autoritatile nu fac nimic, nu ma mai dic nici eu…”

DORIN VISTERNEANU, IPJ TULCEA:  „Politistii din cadrul Politiei orasului Babadag s-au autosesizat si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ranire sau schinjiuire a animalelor.”Teoretic, legea ii pedepseste pe vinovati. Pana la o condamnare definitiva este, insa, cale lunga.MIRCEA SERBANOIU, PRESEDINTE FPAM: Cazul respectiv este un caz clasic de maltratare a animalelor in Romania ultimilor ani. Faptuitorul risca de la 6 luni la 3 ani.In 2008, tot in Babadag, s-a intamplat o scen greu de crezut: Un barbat si-a transat manzul cu drujba, titra presa vremii.Un bărbat din Babadag şi-a legat mânzul de un copac şi i-a tăiat capul cu drujba, pentru că animalul nu vroia să mănânce.Vecinii îl ştiau mereu nervos pe om, aşa că nu l-au crezut când a ameninţat că-şi va omorî calul. După oribilul gest, bărbatul a scos mânzul în stradă şi l-a tranşat în faţa tuturor trecătorilor, printre care şi câţiva copii.Când au văzut în ce chinuri a murit bietul animal, vecinii au chemat poliţia.Bărbatul este acum cercetat pentru că a încălcat legea privind protecţia animalelor.