Sari la conținut
Home » Situație alarmantă! Copii mușcați de maidanezi!

Situație alarmantă! Copii mușcați de maidanezi!

Situație alarmantă!

Situație alarmantă! Spitalul Județean de Urgență Bacău, specializat în tratarea cazurilor din municipiul Bacău și din proximitate, a evidențiat o situație alarmantă referitoare la persoanele care au solicitat vaccinul antirabic în 2022 și 2023, din cauza mușcăturilor de maidanezi.

Conform datelor furnizate, 193 de copii au fost mușcați de câini fără stăpân în 2022, iar în primele zece luni ale anului 2023, numărul acestora a fost de 185.

Situație alarmantă!

Peste două treimi din aceste cazuri provin din municipiul Bacău. Restul fiind din comunele limitrofe, unde locuiesc mulți cetățeni mutați din oraș.

Prefectul Lucian Bogdănel a subliniat preocuparea pentru protejarea vârstnicilor. Și copiilor de câinii comunitari agresivi și a afirmat că obiectivul nu este de a păzi câinii de cetățeni.

În acest context, s-a convocat o ședință la Prefectură pentru identificarea unor soluții.

Printre măsurile propuse se numără mărirea capacității de cazare a Adăpostului de câini din municipiul Bacău, aflat în comuna Nicolae Bălcescu, lângă groapa de gunoi.

De asemenea, se solicită implicarea Poliției Locale Bacău, care, prin legea de înființare, are atribuții în gestionarea maidanezilor, și desfășurarea de campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân.

Personalul necalificat de la adăpost se confruntă cu un număr mare de animale fără stăpân pe străzi

În ceea ce privește adăpostul de la Nicolae Bălcescu, se constată nevoia de mai mulți hingheri. Deși au fost făcute numeroase angajări în ultimii ani.

Niciunul dintre cei cu carnet de partid nu s-a arătat interesat de posturile de hingheri sau îngrijitori de câini.

Situația este dificilă, iar personalul necalificat de la adăpost se confruntă cu un număr mare de animale fără stăpân pe străzi.

De la un număr de peste 3 mii de câini în 2018, în adăpost mai sunt acum 1.547. Nivelul redus de capturare a maidanezilor este explicat prin lipsa de interes a potențialilor angajați.

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a menționat că, chiar și atunci când au fost organizate concursuri pentru posturile vacante. Băcăuanii nu au manifestat interes pentru angajare în funcții de hingheri sau îngrijitori de câini, conform adevarul.ro.