Sari la conținut
Home » Silky Terrier / Terrier Matasos australian

Silky Terrier / Terrier Matasos australian

  • de


Greutate: 4 – 5 kg
Inaltime: 22 – 25 cm
Origine: Australia,

Istoric rasa Aceasta rasa a fost dezvoltata la sfarsitul secolului al XIX lea in jurul orasului Sidney si este rezultatul imperecherii Terrierului Australian cu Terrierul de Yorkshire si Skye Terrier. A servit in principal ca animal de companie si a fost recunoscut in 1962.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, elegant datorita parului matasos, armonios construit, robust chiar daca este mic. Capul este de lungime medie, craniul plat, cu un mot de par fin in frunte, si usor mai lung decat botul. Ochii sunt mici, rotunzi, migdalati si de culoare inchisa. Urechile sunt in litere “ V”, mici, situate sus, ridicate si fara par lung pe ele. Coada, purtata drept, trebuie taiata scurt. Blana are un singur strat format dintr-un par lung de 12-15 cm, foarte fin, stralucitor si matasos. Cea mai des intalnita varietate este gri-albastrui in diferite nuante, de la deschis la inchis, cu maro, dar cea mai apreciata si dorita culoare este albastru metalic. Blana se perie cu o carare pe mijlocului spatelui. La nastere toti cainii din aceasata rasa sunt negri.

Personalitate Este un caine plin de energie, inteligent, dornic sa invete, activ vioi, jucaus, vesel, ascultator, vigilent si protector chiar daca este mic. Foarte devotat stapanului, este iubitor si jucaus cu copiii. Este vigilent cu strainii pe care ii latra. Obisnuit de mic cu alte animale din gospodarie sau locuinta si cu alti caini, nu va avea probleme cand va fi mare.

Ingrijire Pentru a mentine blana frumoasa si sanatoasa trebuie periata si pieptanata zilnic. Aceasta rasa naparleste rareori.

Conditii de viata Este un caine adaptabil la conditiile oferite, fiind un caine foarte potrivit pentru apartament langa o familie iubitoare si atenta. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Dresajul acestui caine se face cu usurinta si placere pentru ca este inteligent, ascultator si dornic sa invete si prinde cu usurinta. Are un nivel de activitate moderat, ii pac plimbarile nu prea lungi si nu este agitat daca nu este scos la plimbare intr-o zi. Se adapteaza dupa stapan – mai activ sau mai putin activ.

Utilitate Este un bun vanator de soareci dar mai ales un vesel si devotat companion.