De 2196 Vizualizari

Și-a transformat PASIUNEA în MESERIE! Job-ul sau este RAR ÎNTÂLNIT în România

Și-a transformat pasiunea în meserie! Job-ul sau este întâlnit foarte rar în România. Titi Chiper, un iubitor de animale, şi-a transformat pasiunea pentru patrupede în meserie, unică în Târgu Mureş, aceea de Dog Walker sau Dog Sitter.

De 20 de ani Titi plimbă zilnic căței în locul stăpânilor prea ocupați, iar de două luni s-a gândit că pate să câștige bani din ceea ce îi place. El spune că şi fiica să de 16 ani îl mai ajută uneori în această activitate, mai ales că și ei au animale de companie. Mai mult de atât, bărbatul oferă recompense pentru căţeii ascultători.

‘De douăzeci de ani tot ţin câini, nu-i greu deloc. M-am gândit acum de vreo două luni la această activitate, acum sunt la început. Dog sitterii au succes în oraşele mari, acolo unde oamenii sunt din ce în ce mai ocupaţi, dar nu vor să renunţe la câini (…) Nu e nevoie de foarte multă pregătire, ci doar de implicare şi dragoste pentru animale. E frumos să câştigi bani făcând ceea ce îţi place.

Câteodată îmi mai sare în ajutor şi fiica mea, Cătălina, în vârstă de 16 ani, care a crescut alături de căţei, îi respectă, îi iubeşte, are grijă de ei şi e foarte responsabilă. În cazul Cătălinei, câinii au fost mereu cei mai buni prieteni. Nu s-a dat înapoi de la această idee, ştiind că fiecare animal de companie are nevoie de atenţie pentru a uită de dorul stăpânului. Totul a început din pasiunea noastră pentru câini. Am început totul din pasiune şi din dragoste pentru căţei. Primul căţel l-am avut la 5 ani, acum 35 de ani, şi de atunci am simţit iubire şi respect faţă de ei. Mă descurc în psihologia canină, am crescut mai mulţi câini în ultimii 20 de ani, le-am oferit dresajul de baza. Ştiu să le ofer respect şi încredere. Momentan avem doi căţei, membri de familie, un Boxer German şi un Amstaff Blue, ambii masculi.

Plimbam câinii în zone alese de stăpânii acestora sau alese de noi, iar plimbările se fac individual pentru a evita eventualele interacţiuni între câini. Că să stabilim o legătură între noi, pentru început îi plimbam în lesă, îi răsfăţăm, ne jucăm, alergăm şi ne întoarcem fericiţi acasă. Stăpânii primesc bonus poze şi filmuleţe din timpul petrecut de Dog Walker cu câinele. Ştim că unele rase se deshidratează mai repede de aceea avem cu noi în permanentă apă proaspătă pentru a-şi recăpăta puterile şi a putea alerga fără griji. Mai mult de atât, oferim recompense căţeilor ascultători. Există anumite legi cu privire la ‘câinii periculoşi’, pe care îi plimbam cu botniţă în locurile publice (…) În caz de nevoie, pentru vizite de rutină la veterinar sau vaccinuri, o facem cu mare drag. Putem merge la cabinetul unde este înregistrat câinele sau îi putem recomandă stăpânului un cabinet veterinar, saloane de înfrumuseţare canină unde putem duce câinele. Nu ţinem cont dacă are pedigree, dacă e de rasă sau metis, dacă e mic sau mare. Pentru noi, toţi sunt la fel de frumoşi şi inteligenţi”, a povestit Titi Chiper.

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

Grecia combate evaziunea fiscala cu ajutorul cainilor dresati sa depisteze bancnote

Grecia combate evaziunea fiscala cu ajutorul cainilor dresati sa depisteze bancnote
15 Iul, 2016 la 3:11 pmModifica

Cainii de salvare montana din Romania, apreciati peste hotare, neinteresanti pentru autoritatile noastre

Cainii de salvare montana din Romania, apreciati peste hotare, neinteresanti pentru autoritatile noastre
10 Mai, 2016 la 11:35 amModifica

Helios si Vreni, singurii doi caini din Romania, atestati oficial pentru salvarea din avalanse

Helios si Vreni, singurii doi caini din Romania, atestati oficial pentru salvarea din avalanse
16 Feb, 2016 la 11:00 amModifica

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X