Sari la conținut
Home » Sfaturi despre cum să ai grijă de pisica ta (P)

Sfaturi despre cum să ai grijă de pisica ta (P)

Deși pot părea animale foarte independente, iubitorii de pisici știu că legăturile emoționale create în ei și pisicile prin intermediul îngrijirii acordate și jocului sunt foarte intense și durează pentru totdeauna. Dacă ești fericitul stăpân al unui pui de pisică, următoarele câteva sfaturi utile despre cum să îngrijești o pisică te vor ajuta să-i oferi acesteia șansa de a se bucura de o viață lungă și fericită. 

 Cum trebuie să ai grijă de sănătatea pisicii tale?

În procesul de îngrijire a unei pisici, vaccinarea și deparazitarea sunt esențiale. Acestea trebuie făcute conform sfaturilor oferite de medicul veterinar. Însă, în general, o pisică adultă ar trebui vaccinată anual împotriva bolilor respiratorii, leucemiei și rabiei, deși recomandările diferă în funcție de locul în care locuiești. În ceea ce privește deparazitarea, aceasta trebuie făcută de 4 ori pe an, pentru a evita apariția paraziților interni. Pentru paraziți externi, cum ar fi purici sau căpușe, există mai multe produse ușor de aplicat. Înainte de a le folosi, ar trebui să consulți medicul veterinar, întrucât trebuie să alegi produsul care se potrivește cel mai bine pisicii tale. Un alt aspect fundamental pentru a-ți menține pisica sănătoasă și fericită este igiena. Ar trebui să îi pui la dispoziție o litieră pe care să o cureți zilnic, deoarece pisicilor nu le place să folosească o litieră murdară și, probabil, vor căuta un alt loc în care să își facă nevoile.

Îngrijirea unei pisici: ce sunt ghemotoacele de păr?

Nu este necesar să îi faci baie pisicii tale, deoarece pisicile sunt animale foarte curate, care se spală continuu pe parcursul zilei. Cu toate acestea, cu cât o perii mai mult, cu atât va fi mai bine pentru pielea și blana sa. Va avea o blană mai rezistentă, mai groasă, strălucitoare, sănătoasă și fără ghemotoace de păr. Pisicile care trăiesc pe stradă sunt supuse unor schimbări de temperatură sezonieră și variații de lumină, pierzând mai puțin păr în comparație cu cele care locuiesc în casă la o temperatură constantă și cu lumină artificială. Această pierdere a părului și spălarea sau linsul pisicilor determină adesea formarea unor ghemotoace de păr. De obicei, sunt eliminate în mod natural, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, prezența lor în tractul gastrointestinal poate provoca probleme precum vărsături, diaree, obstrucții și lipsa poftei de mâncare, printre alte simptome.

Cât de des ar trebui să îți perii și să-ți speli  pisica?

Este indicat să-ți perii frecvent pisica pentru a elimina părul și preveni formarea de ghemotoace. De 2 sau 3 ori pe săptămână va fi suficient. În plus, o vei  ajuta la menținerea unui tranzit gastrointestinal bun. Există, de asemenea, hrană specială pentru astfel de cazuri. După cum am menționat mai sus, nu este necesar să îți speli pisica, deoarece pisicile sunt animale foarte curate, îngrijindu-se continuu pe parcursul zilei. Cu toate acestea, cu cât o perii mai mult, cu atât va fi mai bine pentru pielea și blana sa. Va avea o blană mai rezistentă, groasă, strălucitoare, sănătoasă și fară noduri. Dacă vrei să o speli, poți face asta folosind un șampon special pentru pisici și o poți usca cu un prosop sau un uscător de păr. În general, pisicilor nu le place apa. De obicei, după baie, stăpânii pisicilor se umedă mai tare decât pisica.

Cum trebuie să-ți hrănești pisica?

Îți poți hrăni pisica cu hrană pentru pisici. Poți alege fie mâncare uscată, fie mâncare umedă. Există multe arome, formule și mărci. În alegerea hranei potrivite ține cont de vârsta (pui, adult sau senior) și starea sa fiziologică (creștere, gestație, alăptare etc.). Ar trebui să-i lași mâncare toată ziua într-un loc ușor accesibil ei. De asemenea, trebuie să aibă apă proaspătă și curată într-un alt recipient. Nu este indicat să o hrănești cu mâncare pregătită în casă, deoarece are nevoie de o alimentație special creată pentru pisici, pentru a crește sănătoasă și fericită. Din acest motiv, îți recomandăm să alegi o mâncare completă și echilibrată pentru pisici, produsă cu ingrediente naturale de calitate, în Spania.Hrana super-premium pentru pisici de la Lenda.ro, acum în premieră în România, este fabricată din materii prime de înaltă calitate, de la fermele din Galicia, pentru a asigura pisicilor exact ceea ce au nevoie pentru o viață lungă și sănătoasă.Prin urmare, dacă vrei să te bucuri de pisica ta cât mai mulți ani, ține cont de sfaturile oferite în acest articol. De asemenea, oferă-i acesteia o hrană naturală, cu ingrediente de calitate, fără organisme modificate genetic, fără hormoni, fără îmbunătățiri artificiale, exclusiv cu aditivi naturali, adică cu probiotice care mențin sistemul digestiv al animalului tău de companie și îi fac blana frumoasă și sănătoasă.