Sari la conținut
Home » Sfaturi care te vor ajuta să alegi animalul de companie potrivit

Sfaturi care te vor ajuta să alegi animalul de companie potrivit

Sfaturi care te vor ajuta să alegi animalul de companie potrivit pentru tine. De multe ori când ne gândim să adoptăm un animal de companie, nu luăm în calcul toate regulile importante pentru a-i asigura acestuia o viață frumoasă în noua sa familie, ci ne gândim doar la preferințele personale.

Sfaturi care te vor ajuta să alegi animalul de companie potrivit

Un animal de companie are nevoie de iubire, protecție, afecțiune, hrană. Cel mai important este ca tu să poți să-i oferi un stil de viață normal, specific rasei sale,  care să se potrivească cu cel pe care tu îl ai zi de zi.

Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când te gândești ce animal de companie ar fi potrivit pentru casa ta, poate un câine, o pisică, o pasăre sau chiar un iepuraș.

Câteva întrebări pe care să ți le pui atunci când ești indecis în ceea ce privește alegerea unui animal de companie.

Unde locuiești? Spațiul tău de locuit se adaptează nevoilor unui animal de companie?

Ai copii? Prezența unui animal de companie îl va deranja sau îl va ajuta pe micuțul tău să se dezvolte?

Ai timp liber pe care ești dispus să î-l acorzi animalului tău? Ești plecat de dimineața până seara la serviciu și animalul de companie va rămâne doar singur acasă?

Ai resurse financiare pentru a-i oferi confortul de care are nevoie? Pe lângă hrană, orice animal de companie va avea nevoie și de control medical, vaccinuri și o atenție specială a blănii, poate chiar și lecții de dresaj.

Ce animal de companie ți se potrivește? Sfaturi care te vor ajuta să alegi animalul potrivit

 

Pisica

Pui de pisica
Pui de pisica

Dacă te-ai decis să aduci acasă o felină și ai găsit anunțul perfect cu pisici de vânzare, trebuie să știi că aceasta este foarte sociabilă și are nevoie de atenție sporită. Pisicile au chef de joacă, vor să fie alintate și nu prea le place să stea singure acasă. De asemenea, pisicile au blana deasă, așa că trebuie să iei în calcul că au nevoie de îngrijire zilnic.

Câine

Catel adoptat

Un animal de companie extrem de vesel și jucăuș care nu va fi fericit dacă va sta prea mult timp singur acasă. Când te decizi să-ți iei un câine, răspunde-ți la toate întrebările de mai sus și vezi care este alegerea potrivită. Un câine de rasă de talie mică sau mare, un mascul, o femelă, iar astfel vei știi ce este mai bine pentru tine și noul membru al familiei.

O pasăre

Pasari in colivie

Dacă vrei o pasăre drept animal de companie, atunci trebuie să ai în vedere grija față de ea, dar și nivelul de zgomot pe care aceasta îl poate crea. Spre exemplu, unele specii de papagali pot fi foarte gălăgioase, iar asta poate fi un inconvenient dacă locuiești într-un apartament la bloc.

Orice animal de companie pe care îl aduci acasă trebuie să fie potrivit stilului tău de viață. Responsabilitatea ta este să crești un animal fericit, iar asta îți va completa viața.