Alaska, SUA. Poliţia a fost alertată că în parcarea unui supermarket, o “bandă de vulturi chelioşi (pleşuvi) au atacat o camionetă”. Iniţial, oamenii legii au crezut că totul este o glumă, dar apelurile insistente ale cetăţenilor i-a făcut pe poliţişti să se urce în maşini. Şi s-au armat şi până în dinţi, nefiind siguri că “vulturii chelioşi” sunt chiar păsări sau membrii unui grup de motociclişti periculoşi.

Când au ajuns organele legii la faţa locului, au rămas… mască: Pene zburau pretutindeni, iar vulturii pleşuvi – care sunt şi simbolul Americii – erau chiar obraznici! Grupul de câteva zeci de astfel de păsări prădătoare au atacat o camionetă plină cu peşte şi au devorat toată marfa omului. Până la urmă… Negustorul “şi-a cam căutat-o din moment ce flutură aşa ostentativ zeci de kilograme de peşte”, a spus un martor!

eagle truck

Agenţii au cam mirosit şi ei situaţia şi au decis să-i lase să-şi umple burţile cât de cât, iar apoi le-au spart gaşca agitând obiecte şi pornind sirenele din dotare.

Directorul Serviciului Public a declarat că şoferul şi pasagerul acelei camionete a încercat să scape de fileul de peşte, dar le-a fost imposibil să se apropie de maşina luată sub asalt de peste 40 de vulturi. Drept urmare, pe lângă peştele lipsă, proprietarul a rămas şi fără câteva accesorii ale maşinii.