2491 Vizualizari

06 nov., 2017 la 11:55 am

SECRETELE celui mai celebru dresor din lume. Dezvăluirile lui CESAR MILLAN despre mărirea duratei de VIAȚĂ a câinelui tău

Secretele celui mai celebru dresor din lume. Dezvăluirile lui CESAR MILLAN despre mărirea duratei de VIAȚĂ a câinelui tău

Cunoscutul dresor spune că sănătatea lor stă în mâinile tale! Majoritatea patrupezilor trăiesc de la 10 la 15 ani dacă primesc îngrijirea necesară şi sunt într-o formă bună, fizică şi psihică. Iată câteva secrete  oferite de celebrul dresor Cesar Millan pentru a te bucura mai mult timp de compania patrupedului tău.

1. Ai grijă de dinţii lui! Cariile nu sunt doar o problemă a oamenilor, ci sunt frecvente şi la animale. În plus, nu afectează doar dinţii, ci şi sănătatea, provocând infecţii în organism (în special la inimă şi rinichi).

Cere mai multe informaţii veterinarului tău despre cum trebuie să cureţi gura câinelui tău şi cumpără un kit special creat pentru animale. Acesta conţine pastă şi periuţă de dinţi pentru câini. Atenţie! NU folosi pasta de dinţi pentru oameni!!! Aceasta poate fi foarte periculoasă pentru câinele tău.

2. Controlează-i greutatea! Când câinele tău doarme toată ziua, nu face mişcare şi mănâncă mult, îi este foarte uşor să se îngraşe.

Are nevoie de multă mişcare pentru a consuma calorii. Nu uita că obezitatea poate provoca boli grave precum diabet de tip 2, boli de rinichi, probleme de fertilitate, digestive, hipertensiune, boli de inima sau chiar cancer.

Consultă-ţi veterinarul pentru sfaturi de alimentaţie echilibrată. Alege cantitatea de mâncare în funcţie de câtă mişcare face. Pentru a-l ajuta să slăbească, redu porţiile de mâncare. Nu este recomandat să-l înfometezi, ci să îi oferi exact cât are nevoie, în funcţie de rasă, vârstă şi talie.

3. Asigură-i necesarul de mişcare! Ideal ar fi ca partenerul tău să aibă parte de cel puţin o oră de exerciţii fizice zilnic. În cazul în care eşti posesoare de câine, nu uita că acesta este un bun partener de jogging.

4. Nu uita de vaccinuri şi vizitele regulate la veterinar! Vizitele regulate la medicul veterinar te ajută să descoperi problemele cu care se confruntă câinele tău şi să le tratezi la timp. Experţii recomandă ca un câine adult să meargă la cabinetul veterinar cel puţin o dată pe an, iar căţeluşii sub un an au nevoie de 2-4 vizite pe an, potrivit eva.ro.

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ SĂ CITIȚI ȘI:

Inteligent, serios, activ, blând, prietenos! Într-un cuvânt Bloodhound

Inteligent, serios, activ, blând, prietenos! Într-un cuvânt Bloodhound
06 Noi, 2017 la 11:34 amModifica

Cățelul tău este MOFTUROS? Iată câteva sfaturi UTILE

Cățelul tău este MOFTUROS? Iată câteva sfaturi UTILE
06 Noi, 2017 la 10:50 amModifica

Bancul ZILEI! Un om vede pe o poartă o tăbliță pe care scrie…

Bancul ZILEI! Un om vede pe o poartă o tăbliță pe care scrie…
06 Noi, 2017 la 10:36 amModifica

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X