Sari la conținut
Home » Sealyham Terrier

Sealyham Terrier

  • de


Greutate: 9 – 11 kg
Inaltime: 26 – 32 cm
Origine: Tara Galilor,

Istoric rasa Numele acestui terrier vine de la mosia Sealyham din Pembrokeshire, iar dezvoltarea lui se datoreaza ofiterului englez John Edwards care prin diferite incrucisari intre Basset, Bullterrier, Fox Terrier, Dandie Dinmont si West Heighland White Terrier a obtinut exemplarul actual. Este mai raspandit in Anglia si Africa de Sud.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, musculos, chiar puternic. Corpul este de lungime mijlocie, suplu. Capul este dreptunghiular cu un bot patrat, cu barba si mustati bogate. Ochii sunt rotunzi, mici, de culoare inchisa si sprincene stufoase. Are un nas mare si negru. Urechile sunt de marime mijlocie, cu varful rotunjit, in forma de V si purtate indoit de-a lungul obrajilor. Coada este taiata scurt si tinuta in sus. Blana este dubla, cu un prim strat pufos, des, rezistent la intemperii si un strat exterior cu un par aspru, sarmos, lung care este alb complet sau poate avea pete galbui, cafenii, gri, maro pe cap si/sau urechi.

Personalitate Este un caine inteligent, curajos, activ si energic afara, dar linistit in casa, echilibrat, muncitor, jucaus uneori incapatanat. Este foarte loial si atasat familiei. Este tolerant cu copii si precaut cu strainii. Socializat de mic cu alti caini si alte animale nu ar trebui sa aiba probleme.

Ingrijire Blana necesita periaj si pieptanat frecvent si tuns de catre o persoana experimentata

Conditii de viata Este un caine rezistent la intemperii si poate adapta foarte bine atat la viata in aer liber cat si la viata intr-un apartament, alaturi de un stapan rabdator si cu experienta in cresterea cainilor. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Este un caine inteligent si care priecepe cu usurinta si de aceea dresajul nu este foarte greu de facut chiar daca cainele este cam incapatanat si vrea sa faca ce vrea el. Cu un dresaj ferm, consecvent, echilibrat, fara a fi prea sever se pot obtine rezultate bune.

Utilitate Este un bun caine de vanatoare pentru animale mici, un bun paznic al locuintei si un placut companion.