Sari la conținut
Home » Scottish Terrier

Scottish Terrier

  • de


Greutate: 8 – 10 kg
Inaltime: 25 – 28 cm
Origine: Scotia,

Istoric rasa Rasa foarte veche de origine scotiana. Asa cum arata astazi a fost obtinut prin incrucisarea dintre vechiul Terrier scotian si alte rase de terrieri. Este  o rasa cunoscuta si iubita in multe tari.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, scund, viguros, cu un aspect dreptunghiular, cu picioare scurte. Capul este proportional cu corpul, lung, conic, cu botul egal ca lungime cu craniul, cu barba. Ochii sunt migdalati, adanciti in orbite, distanati, de culoare inchisa si umbriti de sprincene stufoase. Urechile sunt mici, ascutite, ridicate si cu marginile exterioare paralele. Coada este groasa, conica, acoperita de par scurt si aspru, este purtata drept sau usor indoit. Blana este dubla cu primul strat pufos, moale si scurt si un strat exterior format din par aspru, sarmos de culoare negru, galben-pai sau tigrat. Blana de pe picioare si burta atinge pamantul.

Personalitate Este un caine energic, vioi, activ, curajos, sigur pe el, dar poate fi incapatanat uneori. Devotat si atasat de familie, este independent, aspru si banuitor cu strainii. Accepta copiii daca nu il necajesc si il lasa in pace. Uneori poate fi agresiv cu alti caini, dar se intelege bine cu alte animale din gospodarie.

Ingrijire Pieptul, capul si picioarele sunt in general tunse. Restul blanii trebuie pieptanata saptamanal si trimata de 2-3 ori pe an. Barba si mustatile trebuiesc periate zilnic pentru a nu ramane resturi de mancare in ele.

Conditii de viata Este un caine care se adapteaza cu usurinta conditiilor care i se ofera in aer liber sau apartament alaturi de un stapan activ sau mai putin activ, dar ferm, hotarat caci este un caine cam incapatanat. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Dresajul acestui caine trebuie facut de o persoana cu experienta in dresaj. Acesta trebuie sa fie consecvent, echilibrat, ferm, facut cu rabdare caci este un caine independent.

Utilitate Este unul dintre cei mai buni caini de vanatoare de animale mici de prada si de vulpi. Este un foarte bun companion.