Categories: Rase de caini

Schnauzer pitic


Greutate: 5 – 7 kg
Inaltime: 30 – 35 cm
Origine: Germania,

Istoric rasa Aceasta rasa este copia in miniatura a Schnauzerului standard si a fost obtinut prin incrucisari repetate intre cele mai mici exemplare ale rasei de talie mai mare si prin imperecherea cu Affenpincher. A fost expus pentru prima data in 1899.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, puternic, cu un aspect patrat. Capul este dreptunghiular, botul egal ca lungime cu craniul, nasul rotund si negru. Ochii sunt mici, ovali si de culoare inchisa. Urechile mici in forma literei V si pliate pe langa cap la nastere pot fi taiate pentru a sta ridicate. Are sprincene stufoase, barba si mustati lungi ce sunt caracteristice rasei. Corpul este acoperit de o blana dubla cu un prim strat scurt si pufos si al doilea strat are parul tare, aspru, des si putin zbarlit la picioare. Poate fi de culoare negru curat sau cenusiu, gri-fier pana la gri-argintiu, mai rar alb.

Personalitate Este un caine inteligent, alert, vioi, reactioneaza la orice zgomot sau miscare. Vigilent si neobosit, este loial, devotat familiei si mai ales unei persoane. Se intelege bine cu copiii, la fel si cu alte animale sau alti caini. Sunt prevazatori cu strainii si ii va latra puternic.

Ingrijire Schnauzerul nu naparleste dar de 2-3 ori pe an blana trebuie trimata. Nu trebuie tunsi niciodata pentru ca blana se reface foarte greu, in cativa ani. Se va indeparta parul crescut in exces in urechi si intre pernutele de la picioare. Barba si sprincenele se vor pieptana frecvent pentru a nu se se incalci si sa nu-i intre par in ochi.

Conditii de viata Acest caine traieste la fel de bine in aer liber cat si in apartament. Ii place miscarea dar se adapteaza si cu un stapan mai putin activ.

Dresaj Are nevoie de un dresaj bland, consecvent si invata repede chiar daca uneori se dovedeste putin incapatanat. Ii place sa mearga la plimbare cat mai des posibil, ii place joaca.

Utilitate A fost folosit in trecut pentru distrugerea animalelor daunatoare (soareci, sobolani), astazi este folosit ca un foarte bun caine de paza, al locuintei si un placut companion.

Recent Posts

Cum dezvăţăm câinele şi pisica de cerşitul la masă

Cum să rezişti insistenţelor căţelului care nu se mai dezlipeşte de tine în timp ce…

o zi ago

Este bine să dăm peşte câinilor şi pisicilor

Este bine să dăm peşte câinilor şi pisicilor. Peștele constituie o sursă excelentă de proteine…

3 zile ago

Cel mai rapid animal terestru din lume, pe cale de dispariție

Cel mai rapid animal terestru din lume, ghepardul, se îndreaptă spre dispariție, potrivit unui studiu…

5 zile ago

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov. Braşovenii și turiștii au fost invitaţi, sâmbătă, să…

5 zile ago

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Ce le spune instinctul

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Mulţi dintre stăpânii de animale de companie, în…

5 zile ago

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

2 săptămâni ago

Parteneri

  • DOCTORUL ZILEI

  • DOCTORUL ZILEI

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL

  • DOCTORUL ZILEI

  • DOCTORUL ZILEI