Scapă de căpuşe cu ajutorul soluţiilor naturale. Uite care sunt metodele inediteÎn această perioadă, căpușele încep să facă victime, iar pentru a diminua avalanșa cazurilor de babesioză, o boală fatală pentru animale, poți scăpa de ele cu ajutorul soluţiilor naturale.

Cum scapi de căpușe cu ajutorul soluțiilor naturale

  1. Folosește rozmarin. Infuzia cu frunze de rozmarin este repelentă pentru căpușe și insecte.

Prepară o soluție din 300 de grame de frunze de rozmarin, bune ar fi cele proaspete, și apă. Le dai în fiert, iar după ce s-a răcit o pulverizezi pe blana animalului.

2. Ulei esențial de geranium (de mușcată). Se pun 2 picături pe zgarda animalului sau în zonele unde se prind căpușele – la urechi, gât, baza cozii, subsoară.

3. Lămâia. Taie o lămâie mai mare în bucăți și pune-o în apă fiartă pentru 12 ore.Soluția rezultată se pune într-un recipient cu pulverizator și se dă pe blana animalului. Atenție la zona ochilor, căci provoacă usturime.

4. Apa cu oțet de mere. Se prepară o soluție din apă și oțet de mere, în proporții egale. Se pulverizează blana animalului. Este un repelent pentru căpușe și purici.

5. Uleiul esențial de lavandă. Lavanda este insuportabilă pentru căpușe și purici. Se pun 1-2 picături la baza cozii animalului sau în zonele unde se opresc căpușele.

6. Uleiul esențial de eucalipt. Se folosește la fel ca uleiul de lavandă sau mușcată, dar este ceva mai puternic pentru mirosul animalelor. Eucaliptul este folosit pe zgărzile anti-purici.

7. Eficient mai este și uleiul esențial de cuișoare, dar și cel extras din crăițe, neem, cedru sau măghiran.

8. Uleiul de crăițe are o eficiență de 90-100% contra căpușelor.

9. Carvacolul din măghiran omoară, de asemenea, căpușele.

10. Pudra de neem. Pudra de neem poate fi folosită pentru a deparazita intern animalul, iar uleiul de neem poate fi folosit la îmbăierea sa.

Uleiurile esențiale pot fi folosite, ca protecție, și pentru oameni. Se picură pe haine sau în locul în care stai.

Atenție! Uleiurile esențiale se pot dilua în apă sau uleiuri de bază, după care se dă pe blana animalului sau pe pielea omului.

Cum scapi de căpușe – din curte și locuință?

  • Menține curățenia, aruncă lucrurile foarte uzate, folosiți uleiurile esențiale la curățenie.
  • Dacă mergeți în camping, scuturați bine corturile, sacii de dormit, hainele, etc.
  • Uscătorul fierbinte de rufe omoară căpușele, nu spălatul la mașină.
  • Dacă nu găsesc o gazdă, căpușele nu rezistă prea mult timp singure.
  • Tăiați iarba din curte cât mai scurt, țineți lemnele de foc cât mai departe de locul în care vă petreceți timpul sau se joacă cei mici.
  • Plantați copacii mai departe de locul în care stați, delimitați zonele verzi cu pietriș, borduri, etc.
  • Dezinfectați curtea 1-2 ori pe an sau de câte ori este nevoie pentru a ține la distanță musafirii nepoftiți. Preveniți în loc să tratați, notează romaniatv.net.