Sari la conținut
Home » SCADALOS. ADĂPOSTURILE MORȚII. Gradul de civilizație al unei națiuni stă în felul în care sunt tratate animalele

SCADALOS. ADĂPOSTURILE MORȚII. Gradul de civilizație al unei națiuni stă în felul în care sunt tratate animalele

  • de

Scandalos, un „adapost de caini fara stapan” din Campina este un lagar al mortii. Marius Chirca de la Asociatia Kola Kariola si Daniel Nicolaina producatorul emisiunii Salvam Suflete au reusit sa suspende activitatea acestui adapost. Va rugam sa va implicati si sa ajutam la adoptia cainilor, sa-i salvam din acest infern.

„Măreţia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi măsurate prin felul în care sunt tratate animalele” Mahatma Gandhi

In ultimele zile, degradarea umana din Romania se poate masura in stirile alarmante referitoare la brutalitatea cu care sunt macelarite sau lasate sa moara animalele “natiunii” noastre. Cai, magarusi, pisici, dar in special caini. Cainii vagabonzi de pe strazi. Acolo, sunt otraviti, in cel mai bun caz. In alte cazuri, sunt schingiuiti, batuti, spanzurati, bagati in lazi frigorifice de vii, sau in smoala- in functie de imaginatia omului manat de ratiune, adica cea care l-a ridicat deasupra animalelor, cum s-ar spune. Oameni “rationali” care trec nepasatori pe langa un animal care agonizeaza in sant, fara nici un ajutor. Cand nu-i macelaresc pe strada, oamenii “rationali si foarte inteligenti” au grija s-o faca in adaposturile publice: ii infometeaza, ii lasa sa moara de moarte „buna„in mizerie, bolnavi . Cand se aduna prea multi, fac loc altora omorandu-i pe cei dinainte. Adaposturile publice, platite de noi, toti oamenii, functioneaza, unele, ilegal: fara medici, fara cabinet veterinare.Neputinta celor care vor sa schimbe ceva devine din ce in ce mai inspaimantatoare, in conditiile in care apelurile disperate catre autoritati se concretizeaza cel mult intr-o indiferenta crasa. Lipsa de umanitate si de minima compasiune a romanului “rational” fata de tot ce se intampla in jurul lui –indiferent ca e vorba de animale, copii sau oameni in varsta- anuleaza din start cuvinte ca „maretie„ sau „progres moral„.Marius Chirca prin asociatia Kola Kariola si reporterul Daniel Nicolaina de la Kanal D sunt, cumva, ultimele licariri de speranta intr-o omenire normala, nu mai buna. Voi da copy-paste intamplarilor din ultimele 48 de ore traite de cei doi in adapostul public din Campina, unul din lagare ale mortii pentru caini.Vezi aici postarea lui Daniel Nicolaina si Asociatiei Kola Kariolahttps://www.facebook.com/daniel.nicolaina/videos/vb.100001044583454/1406656239379182/?type=2&theaterhttps://www.facebook.com/kolakariola/videos/vb.778174635598273/1102653116483755/?type=2&theaterÎn urma sesizărilor făcute de Daniel Nicolaina, Marius Chirca si a unor iubitoare de animale activitatea adapostului pentru caini fara stapan a fost suspendata.act campina

Mesajul, sau mai bine spus strigatul de ajutor a lui Marius Ghirca:

FAC UN APEL CATRE TOTI CEI CARE AU ADAPOSTURI, MINIADAPOSTURI, UN LOC LIBER IN CURTE SAU APARTAMENT!!!!CATEII DIN ADAPOSTUL CAMPINA SUNT INTR-O SITUATIE GRAVA!!!ORICE MINUT IN CARE CATEII MAI RAMAN AICI II POATE UCIDE!!!!LUATI VA ROG CATE UN CATEL DE AICI!!!VA ROG!!!!

Imagini de la interventia institutiilor responsabile sesizate de Mariu si Daniel: