De 4802 Vizualizari

„Scad castigurile falsilor iubitori de animale”

Conf. Univ. Dr. Carmen Bergheş, Decan al Facultăţii de Medicină Veterinară „Spiru Haret” din Bucureşti

 

Conf. Univ. Dr. Carmen Bergheş, Decan al Facultăţii de Medicină Veterinară „Spiru Haret” din Bucureşti

carmen-berghes 

„Din nou, autorităţile noastre par a fi depăşite în cazul gestionării situaţiei câinilor fără stăpân. Spun “par a fi”, întrucât în realitate, aceste biete fiinţe constituie de ani buni o sursă de venit pentru “haitele umane”. Şi nu exagerez, deşi pot să înţeleg nevoia de câştig (cu orice preţ) a oamenilor, trebuie măcar să recunoaştem deschis că nu se doreşte absolut deloc rezolvarea cazurilor de câini fără stăpân. Legislaţia există şi ar fi trebuit să fie aplicată, dar… fără să parafrazez … suntem în România!

Ce se poate face? Răspunsul este dur, mai ales pentru falşii susţinători ai maidanezilor, întrucât ar scădea drastic posibilitatea lor de câştig. Şi totuşi încerc să ofer soluţii:

● capturarea câinilor fără stăpân;

● sterilizarea şi identificarea lor;

● organizarea adopţiilor;

● sancţionarea (cu amenzi serioase până la sancţiuni penale) celor care aruncă animalele pe stradă;

● construirea de noi adăposturi de către primărie sau iubitorii de animale;

● verificarea serioasă a veniturilor organizatiilor care se ocupa de administarea adăposturilor pentru animalele fără stăpân.

Pare simplu şi firesc… Credeţi că se poate?”

 

 

21 Comentarii

 1. Totusi, cand spuneti „animale” mai puneti si voi alte poze cu alte animale.

  Nu de alta dar unii ar putea crede ca pe voi va intereseaza numai cainii.

  • Alte animale nu conteaza … sint comestibile !!!

   Ca sa pui mina, sau gura, pe orice alt animal, trebuie sa platesti, pe cind cu ciinii este exact invers !!! Cum pot supravietui unii ”iubitori de animale” care nu au pus mina pe munca niciodata dar au absolut tot ce le trebuie !!!

   • De ce nu te faci si tu „iubitor de animale”? De ce nu te inscrii intr-un ONG, ca s-o duci bine?
    Apropo, ai vazut vreun politician care sa aiba vreun astfel de ONG?
    De ce? Fiindca e „profitabil” de-aia…

   • De ce nu te faci si tu „iubitor de animale”? De ce nu te inscrii si tu intr-un ONG ca s-o duci bine?
    Stii vreun politician care are un astfel de ONG?
    Fiindca e „profitabil”, de-aia…

  • desigur ca interesul este pentru toate animalele dar in acest moment cel mai bine trebuie rezolvata problema cainilor,de gasit solutii urgente pentru a nu se ajunge la un masacru in masa.sunt destule dovezi care arata cum sunt”eutanasiati”deja…

  • ca la o rubrica de sport, unde-s doar stiri despre fotbal

 2. Cea mai simpla si rapida metoda ar fi sa fie declarati ”delicatese culinare” cu efecte ”afrodisiace” !!! Primii care s-ar delecta ar fi tocmai zoofilii !!!

 3. Jinga Aurica spune:

  Cam agramata d.na profesoara.as sugera repetarea liceului măcar…cat despre rezolvarea pe puncte,cam subtire…nu spune nimic ieșit din comun,cum te-ai aștepta de la nu știu ce prodecan sau ce c.cat se da si ea.

 4. sase sase spune:

  Doamna universitara nu ar trebui sa se jeneze sa spuna ceva si despre ultima masura in cazul in care celelelte dau gres.Ma refer la eutanasiere.Si cand spun ca celelalte dau gres ma refer la urmatoarele aspecte.Toate sanctiunile execptand inchisoarea sun ineficiente , intrucat desi se dau nu se executa.Apoi nu exista suficient personal pentru a urmari cine abandoneaza cainii pe strada.Asociatiile si ONG-urile nu au nici un interes sa rezolve problema. Le-ar disparea obiectul muncii la multi, ori ei din asta traiesc.Primariile nu pot sa-si greveze bugetul in defavoarea investitiilor si intretinerii retelelor de utilitati pentru a asigura traiul decent al unor haite de caini salbaticiti. Apoi nu este normal ca de exemplu in Bucuresti sa fie tot atatia caini vagabonzi cat populatia umana dintr-un oras resedinta de judet.trebuie sa optam , orasele trebuie sa fie ori ale oamenilor , ori ale cainilor. In a doua situatie , sa alegem primar un maidanez.Gandindu-ma la Oprescu, diferenta nu ar fi prea mare.

 5. De ce toata lumea zice sa organizeze adaposturi promaria?
  Eu nu vreau ca banii din impozite sa se duca pe caini. Prefer sa se duca la un azil, la o casa de copii , la un spital. Maidanezii trebuie stransi si eutanasiati.

  • sanda vonta spune:

   banii se duc fiecare acolo unde trebuie, caci sunt destinati pentru diferite categorii; acum sa nu cerem ca banii sa nu mai mearga la Salubris, de ex, ca oricum gunoiul se arunca;

  • Daca nu fac adaposturi, esti sigur ca vor da banii pentru copii?

  • Stai linistit/a.

   Banii se vor duce in continuare pe panselute, borduri, acum si pe adaposturi si pe alte inventii care sunt greu de controlat din pct. de vedere financiar.

   Nu uita: copii si batranii au CNP (cod numeric personal), cainii, panselutele, bordurile se „aranjeaza” din condei…

 6. Conf…si la Spiru…
  Bleahhh….

 7. sanda vonta spune:

  cei care folosesc banii publici trebuie verificati; de cate ori au verificat Curtea de conturi din fiacre judet adaposturile publice? Aici se folosesc bani publici, deci asa cum fiecare institutie publica este verificata de CURTEA DE CONTURI , asa sa verifice si aici, care e deosebirea? se folosesc banii publici ! Cine verifica ????? Unde este Curtea de conturi? Nu e suficient sa spunem „asta-i romania”; Sa intrebam ., sa verificam sa chemam Curte de conturi;

 8. Am mai comentat in legatura cu cainii din strada.A fost un timp cand cainii erau stransi de primarie tinuti in dapost si dupa un timp eutanasiati.In Bucurestiul acelor timpuri cu primarii aceia in functie pe strazile Bucurestiului nu era picior de caine.Acum cu o mltime de iubitori de caini si o multime de ONG-uri, cu bani multi de la primarie strada este plina de caini.Iubitorii de caini,desi afirma ca ii iubesc,prefera sa-i lase pe strazi adica sa fie crescuti si de cetateni care nu-i doresc pe strazi.La tara,in sate, acest lucru nu exista.Sateanul, daca cainele ataca animalele din ograda,cainele isi afla imediat sfarsitul de la stapan fara ca ONG-urile sau primaria sa se sezizeze.Dupa cum se vede la oras animalul atacat pe strada este omul si in principal copii si varsnicii.Nu este acest lucru o nederptate?Propun ONG-urilor sa se ocupe si de cainii de la sate si sa-i ia in ingrijire.Pentru orase primarii sa aplice ferm legea promulgata de Presedintle Basescu.In acest fel se inchide si robinetul de bani care curge din bugetul public catre multimea de iubitori de caini din orase.Nu credeti ca iubitorii de caini de fapt traiesc cu bani luati pe spinarea canilor din bugetul primariei ?Legat de acest lucru se va face si o economie la bugetul asigurarii de sanatate pentru faptul ca nu se vor mai cumpara antirabice pentru cei aprox. 13000 de cetateni muscati de caini intr-un an.Apropo, despre cetateni muscati de caini este o tacere totala, se vorbeste numai de cetatenii morti. Atentie,un muscat de caine traieste tragedia toata viata si poate deveni chiar handicapat.

 9. Pare simplu si firesc, dar nu e. Nu se pot adopta si nici caza in adaposturi zecile de mii de caine care exista. Rata de adoptie e foarte mica.

 10. si cresc veniturile lui OPRESCU cu 4 milioane euro

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X