De 2197 Vizualizari

ȘASE reguli ca să nu ai probleme când ieși cu câinele în parc

Există câteva reguli pe care este bine să le urmezi atunci când ieși cu câinele la plimbare în parc, reguli care te pot scăpa de probleme, scrie businessinsider.com. Iată câteva dintre acestea.

1. Nu ține „stimulentele” la vedere – câinii iubesc să primească dulciuri sau crănțănele atunci când ies la plimbare, dar ai grijă să nu le ții foarte la vedere pentru că i-ar putea face pe ceilalți câini geloși. Pe de altă parte, dacă te apuci să le împarți altor câini s-ar putea să intri în conflict cu stăpânii acestora. Dar ai grijă să iei cu tine apă și un castronaș, ca să te asiguri că câinele tău va fi hidratat.

2. Timpul de joacă nu trebuie să se transforme într-un fight-club – Dacă știi că ai un câine care nu interacționează bine cu alți câini mai mari, nu merge cu el într-un parc plin de câini mari. Un parc ideal are un loc special conceput pentru câinii mici tocmai pentru a evita acest lucru. Lătratul este considerat o formă de interacțiune ok între câini, dar trebui să fii foarte atent ca să observi când lătratul nu mai este unul „în joacă” și anunță o bătaie.

caine

3. Nu uita să iei cu tine punga de plastic – Este responsabilitatea ta să aduni mizeria pe care câine o face în parc. Câteva parcuri oferă pungi, lângă coșurile de gunoi dar, cu toate astea, asigură-te că ai câteva pungi la tine.

4. Ai grijă să nu pierzi câinele odată ce l-ai eliberat din lesă – Este un sfat care ține de domeniul evidenței, dar se poate întâmpla să nu fi atent atunci când stai de vorbă cu stăpânii altor câini. Ai grijă să știi în fiecare moment unde se află câinele pentru a evita încăierările cu alți câini. Ca și atunci când ieși cu un copil în parc, nu știi niciodată în ce situații poate intra câinele.

5. Nu duce câinele nevaccinat sau necastrat în parc – Deși poate fi foarte tentant să aduci un câine pui, energic, în parc, specialiștii PETA sugerează să aștepți până când împlinește cel puțin 4 luni și i-ai făcut toate vaccinurile necesare. Apoi, ține cont de faptul că masculii care nu sunt castrați au o cantitate foarte mare de testosteron, ceea ce înseamnă un comportament mai agresiv, iar femelele care necastrate te pot face bunic.

6. Verifică mai întâi parcul și apoi ieși cu câinele la plimbare – Trebuie să verifici câteva lucuri înainte de a ieși cu câinele în parc, în special dacă este împrejmuit și dacă câinii de acolo nu sunt agresivi și socializează cum trebuie.

Autor: Simona Tapalaga

Tags:

, ,

Un singur comentariu

  1. ILCU Laura spune:

    Buna ziua. Cățelul meu este de rasa French Boldog in vârsta de 18 luni. In ultima perioada are mereu probleme cu glandele perianale. Doctorul i a făcut un tratament cu antibiotice din 2 in 2 zile . 5 doze. Se vindecase. Săptămânal duc cățelul la control și sa i curețe iar glandele. Dar tot are probleme aproape in fiecareluna și iar i se face Injecții. De 3-4 luni mereu veterinarul ii face Injecții. Întrebarea mea este nu cumva aceste Injecții ii i afecteze organele interne rinichii ficatul? In fiecare luna același tratament. Su doar săptămânal mergem la control pr glandele perianale. Ma gândesc sa ma duc la alt veterinar. Dumneavoastră ce ma sfătuiți ?

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X