De 6109 Vizualizari

Samsarii de câini, zero compasiune!

Ce se întâmplă cu puii nevânduţi?
Iulian:
Sunt omorâţi. O fabrică de căţei mediocră are circa 3-4 femele şi un singur mascul. Şi funcţionează la capacitate maximă, deci nu-şi perimit să mai ţină un câine care nici măcar nu are potenţial de a se reproduce.

De ce nu-i dau spre adopţie?
Pentru că oamenii nu ar mai da bani pe câini de rasă, dar ar ştii că pot adopta. Nu mulţi proprietari îşi doresc pedigree sau un exemplar superb, ei vor doar un câine din rasa pe care au văzut-o pe net. Nu realizează că acel act, acea bucată de hârtie, dacă este autentică, aproape le garantează că acel câine, cu care vor împărţi o mare parte din viaţă, îl va duce rar la doctor şi va avea o ţinută demnă de rasa sa.

Ce se întâmplă cu femelele care nu mai pot făta?
Deseori, acelaşi lucru ca şi cu puii nevânduţi.

În ce condiţii sunt crescuţi?
Într-o fabrică de câini există condiţii mizere şi foarte mizere. Atât. Vor primi cea mai slabă hrană de pe piaţă, vor fi trataţi cu gălbenuş de ou în unele cazuri, puii sunt crescuţi în cuşti destinate găinilor… Şi la pisici este la fel, doar că felisele nu sunt întrun număr atât de mare, iar în acest segment nu prea a intrat mafia animalelor de companie. Din câte ştiu eu.

Ce putem face împotriva acestor reţele?
Legal, mai nimic. Practic, puteţi să nu mai cumpăraţi animale de companie de la ei. Nu luaţi câini de la vămile cu Ungaria, din parcările supermarketuilor sau de pe internet. Mergeţi şi vedeţi câinele, părinţii, cereţi să vedeţi toate actele şi un control medical înainte de a plăti preţul. Adevărul e că un pui vândut dintr-o astfel de fabrică face loc apariţiei unui alt pui. Care va trece prin aceleaşi chinuri, poate chiar mai rău, pentru că răbdarea se împuţinează o dată cu trecerea anilor.

Cum identifici un „samsar de câini”?
În primul rând, după aspect şi atitudine, fiind similară cu cea a unui samsar de maşini, de exemplu. Nu va avea acte pe animale, îţi va face oferte de „nerefuzat” şi-ţi va explica repetat că are încă doi, trei clienţi pentru acel pui, dar el te alege pe tine – obligândute şi pe tine, în subconştient, să-l alegi pe el. Din păcate, nu întotdeauna putem vedea faţa samsarului. Ei îşi plasează puii prin petshopuri sau pe internet, de unde plăteşti şi ţieste înmânat, însoţit doar de o chitanţă.

Tags:

7 Comentarii

 1. Samsarii de ciini trebuie executati prin decapitare.

 2. „Practic, puteţi să nu mai cumpăraţi animale de companie de la ei” – deci … condamnati la moarte, nu?

 3. DACA NU ASH FI „OM”, DACA ASH TRAI IN PADURE(LA PROPRIU SI LA FIGURAT) SHI DACA ASH INTALNI UN ASTFEL DE INDIVID, L-ASH LICHIDA DE ACEEASI MANIERA IN CARE SCURSURA ASTA DE „OM” SUPRIMA VIETILE ACESTOR ANIMALE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. marius stelica spune:

  sa li se taie degetele acestor samsari de caini !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  caci omul este cel mai agresiv animal, fie lui dupa cum face si gandeste !!!!!!!!!!!!!

 5. exista doar doua firme in Romania, una la Iasi si una la Bucuresti care vand caini de rasa in mod legal.

  chiar daca pretul este mai mare NU UITATI CA PUTETI CUMPARA DE PE INTERNET caini care sunt zisi ca fiind cutare rasa dar va treziti ca creste pana la 20 kg unul care ar trebui sa aiba 2 kg maxim, si nu va dati seama decat in 1-2 ani — deja mult prea mult timp, si v-ati atasat de el.

  Sa cumparati inafara de firmele omologate, este pur si simplu o RULETA !

 6. In primul rand nu sunt samsar ci un mare iubitor de animale,mi-am dorit de mult un catel,am cumparat de pe net,nu unu ci 3 caini,de la persoane fizice,diversi proprietari,toti sanatosi,asa zisii crescatori adevarati sunt niste inmultitori legali de caini,care vor doar ei sa manance o bucata de paine,caini care costau 800 de euro eu i-am luat cu 700 de ron si nu exista diferenta,deja sunt maturi numai au cand sa ajunga la 20 de kg cum spuneti voi !

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X