Salvarea la limită a unui câine căzut într-un lac înghețat! Cei doi prieteni decid să intervină.

O poveste cu adevărat fericită!

Un câine, care a rămas captiv în mijlocul unui lac îngheţat a fost salvat de un scafandru, acesta reușind să traverseze gheaţa.

Poate părea incredibil, dar acest căţeluş chiar a avut mare noroc să fie salvat de la temperaturi cu mult sub zero grade după ce doi bărbaţi s-au apropiat de el într-o canoe pentru a-l elibera.

Acest incident s-a petrecut în Scoţia, în zona Digby. Potrivit declaraţiilor localnicilor, Nathaniel Dentin a fost anunţat printr-un telefon că cineva a văzut un câine pierdut şi dezorientat prins în straturile de gheaţă şi zăpadă.

Viaţa lui era în pericol, deoarece gheaţa se putea sparge în orice moment şi astfel putea ajunge în apa rece.

Când au ajuns la locul respectiv, şi-au dat seama că o parte din lac a fost redeschisa de trei sau patru zile. Aşadar, exista o porţiune unde gheaţa se topise deja şi care era foarte favorabilă, deoarece le-a permis să vâslească direct acolo unde era câinele.

Atunci Nathaniel a avut ideea să-şi îmbrace costumul de neopren şi să-şi croiască drum prin gheaţă pentru a salva câinele. Dar nu i-a fost uşor, deoarece ruperea gheţii necesită timp.

„M-am scufundat şi am înotat de parcă aş fi avut 20 de ani”, a spus Nathaniel.

Când au ajuns la câine, şi-au dat seama că bietul animal era mai îngrozit decât credeau şi nu ar mai fi rezistat mult. Cu toate acestea, au reuşit să-l convingă să vină în canoe.

L-au transportat imediat la Digby Municipal Dog Control, unde medicii l-au examinat și au confirmat că este perfect sănătos.

Salvarea la limită a unui câine