Sari la conținut
Home » Salivarea excesiva, o problemă grave de sănătate? Medicul veterinar spune ce e de făcut

Salivarea excesiva, o problemă grave de sănătate? Medicul veterinar spune ce e de făcut

Salivarea excesiva, o problemă grave de sănătate! Ce este de facut? Unele rase de caini au tendinta de a saliva,  dar atunci cand salivarea este prezenta si mai des decât este normal, poate reprezentao problemă gravă de sănătate?

Ce înseamnă salivare excesiva?

Dacă patrupedul saliveaza deseori, chiar si atunci cand sta in repaos sau dupa mici eforturi, daca saliveaza chiar si atunci cand temperatura la care este expus nu depaseste 25 de grade, atunci medicii veterinari spun că salivarea este excesiva, nejustificata.

Ce este de facut?

Trebuie facut un test EKG (electrocardiograma).  Apoi, daca rezultatul este bun, veterinarul poate efectua testatea capacitatilor si functionarea plamanilor.Daca salivarea excesiva e un simptom abia aparut, aveti in vedere si ”dilatatia gastrica si torsiunea abdominala”. Cauzele producerii nu sunt cunoscute cu exactitate, dar alimentatia joaca un rol important.Torsiunea abdominala consta in dilatarea stomacului din cauza gazului – produs de fermentarea alimentelor – si blocarea acestora. Defecarea devine imposibila pentru animal, iar daca un medic nu intervine la timp, cainele isi poate pierde viata.

Sfat: Patrupedul tau nu trebuie sa faca efort dupa ingestia unor cantitati mai mari de hrana sau de apa.