S-a aflat adevărul. Animale de companie sau ofrande ucise în scopuri religioase? Un nou studiu privind îngroparea animalelor de companie dă peste cap toate teoriile de până acum. 

 În 2011, a fost descoperit un cimitir unic pentru animalele de companie ce se afla în orașul antic Berenike, aflat pe coasta Mării Roșii. Până acum nimic nu este nimic ieșit din comun, însă interesant este faptul că între primul și al doilea secol al epocii noastre, animalele nu au fost pur și simplu aruncate în grămezile de gunoi, ci îngropate cu mare atenție, notează The History Blog.

Majoritatea animalelor găsite de arheologi din cele 86 de schelete complete și oase suplimentare din mormintele excavate, au fost pisici. În același cimitir au fost găsiți și nouă câinii și patru maimuțe. Lângă două pisici au fost descoperite mărgele din ouă de struț. Alte trei pisici și una dintre maimuțe au fost îngropate purtând gulere de fier.

Niciunul dintre scheletele complete nu arăta semne de violență sau de mumificare. De exemplu, un câine, probabil importat din altă parte a Imperiului, era înfășurat cu atenție într-un coș și acoperit cu fragmente de ceramică.

Arheologii au dedus că acestea erau animale de companie, nu ofrande ucise în scopuri religioase sau animale de folosite pentru diferite activități și care au fost aruncate după moarte.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da