De 614 Vizualizari

Ruşii vor să folosească şoareci în locul câinilor antrenaţi pentru găsirea de droguri şi explozivi

Serviciile secrete militare ruse pregătesc o serie de teste în care vor pune în situaţii reale şoareci antrenaţi în căutarea de droguri şi explozivi, relatează agenţia EFE citând ediţia de marţi a cotidianului Izvestia.

„Şoarecii pot înlocui câinii în localizarea explozivilor şi muniţiilor, dar şi a oamenilor în spaţiile închise şi subterane. De asemenea, se vor elabora norme pentru departamentele specializate în folosirea şoarecilor”, afirmă un înalt responsabil al Statului Major rus.

Direcţia Generală de Informaţii (GRU) doreşte să dezvolte noi metode de căutare în câmp deschis, în timp ce Serviciul Federal de Securitate (FSB – fostul KGB) este interesat de îmbunătăţirea tehnicilor de căutate în zonele urbane.

Serviciile de informaţii ruse subliniază că şoarecii au mai multe avantaje faţă de câini: necesită puţină îngrijire, au un miros superior şi antrenarea lor durează numai două săptămâni.

Anton Venediktov, expert la centru ştiinţific EVRAAS, care face experimente pe şoareci, afirmă că aceste rozătoare pot fi antrenate într-o lună să simtă până la 150 de mirosuri diferite. „Şoarecii sunt învăţaţi să simtă în aer mirosul a diferite componente. Atunci când percep acest miros, ei aleargă într-un loc anume unde se aşează într-o anumită poziţie. Pot fi instruiţi să dea diferite semnale dacă simt miros de droguri, explozivi, arme sau oameni”, explică cercetătorul rus.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X