De 697 Vizualizari

Rusii au descoperit un caine preistoric inghetat

Creierul acestuia s-a conservat perfect

Cercetatorii Institutului Geologic din Moscova au facut o descoperire de-a dreptul uluitoare: primul creier bine conservat al unui caine din perioada cuaternara.

Noroiul vechi de mai bine de 12.000 de ani a fost spalat de pe creatura inghetata, ca apoi oamenii de stiinta sa faca autopsia unui catel care probabil a fost cel mai bun prieten al omului preistoric.

„Cadavrul este pastrat foarte bine. Si unul dintre cele mai importante lucruri este ca si creierul este foarte bine conservat”, a declarat dr. Pavel Nikolsky, cercetator la Institutul Geologic din Moscova, potrivit mirror.co.uk. Nivelul de conservare este de 70% – 80%. Organele creierului – atat cei doi parencefaloni, cerebelul cat si glanda pituitara – sunt vizibile.

„Putem spune ca este pentru prima oara cand se poate obtine creierul unui caine din perioada cuaternara. Apoi, speram sa gasim bacterii stravechi in intestinul cainelui. Am preluat mostre pentru a gasi capuse, paraziti sau purici”, au mai spus cercetatorii.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X