De 654 Vizualizari

Românii cheltuiesc 170 de milioane de euro pe an pentru animale

Unul din doi români au un animal de companie.

Conform „Ziarului Financiar”, care se bazează pe cifre emise de Euromonitor, românii cheltuiesc într-un an suma de 170 de milioane de euro pentru hrana și îngrijirea animalelor pe care le au în posesie. Statisticile au arătat că jumătate dintre români posedă un animal de companie.

Această piaţă are o evoluţie pozitivă în pofida faptului că românii au venituri limitate. Deşi în ultimii doi ani economia a fost afectată de criză iar veniturile disponibile pentru consum au continuat să scadă, piaţa de îngrijire şi mâncare pentru ani­male de companie nu a fost afectată. Creşterea a fost alimentată în principal de segmentul mâncării pentru câini şi pisici şi de segmentul produselor de îngrijire a animalelor de companie“, spun reprezentanţii Euro­monitor. Studiul mai arată că în mediul rural animalele de companie nu sunt percepute ca atare și nu primesc hrană specială.

Tags:

2 Comentarii

  1. Nu exista placere mai mare decit atunci cind vin de la Metro si le aduc celor 6 pisici ale mele conserve de acolo si nu numai. Dintre toate produsele cumparate vin si isi revendica cutiile cu mincare. O cutie de 800 gr. este mincata pe loc. Prefer sa le cumpar lor mincare si sa cumpar mai putine pentru uzul nostru. Nu fac parte din categoria celor care iubesc animalele mai mult decit oamenii, am pe strada si un om parasit de oameni care doarme intr-o carcasa de masina si ii cumpar si lui de mincare, cite ceva de imbracat,etc. atit cit imi pot permite din venitul nostru. Are saracul om aceeasi privire recunoscatoare ca a pisicilor.

  2. nicoleta spune:

    Cine va informat ,v-a informat prost ! Eu am un magazin pt animale si pot sa va spun ca a scazut cu 6–70% .Fiindca romanul prefera sa cump o punga de gaturi de 3 lei si ii da 4 zile decat 1 kg de boabe care le mananca in 2 zile . Cand scrieti articole mai documentati-va.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X