De 1784 Vizualizari

Romania isi arata coltii! Spune-ne ce se intampla in orasul tau!

Maidanez

La Cluj Napoca omorârea lor nu e o soluţie

Reprezentanţii Primăriei Cluj Napoca susţin că numărul câinilor fără stăpân care trăiesc liberi, pe străzile din oraş, este sub control şi că nu au fost semnalate cazuri de persoane care au fost muşcate de “maidanezi”.

Emil Bloc, primarul Clujului

Emil Bloc, primarul Clujului

În 2013, hingherii clujeni au capturat 440 de câini fără stăpân din care 191 au fost adoptaţi de persoane fizice. Alte 197 de câini au fost eliberate în locurile de unde au fost capturate după ce au fost sterilizaţi. Alţi trei câini au fost eutanasiaţi, fiind victimele unor accidente de circulaţie. Primarul Emil Boc a declarat că soluţia eutanasierii câinilor fără stăpâni nu se impune doarece, la Cluj Napoca numărul acestora este sub control. ”Sunt eutanasiaţi doar câinii bolnavi, răniţi, conform prevederilor legale”, a spus Emil Boc.

În oraş funcţionează în prezent un adăpost pentru câini fără stăpân care poate adăposti 154 de animale.

Hunedoara trece la eutanasiere

Conform declaraţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, câinii din oraşele judeţului vor fi eutanasiaţi, respectându-se prevederile legii adoptate la începutul săptămânii trecute de Camera Deputaţilor. „Aşteptam demult această lege. Consiliul Judeţean are în subordine azile de bătrâni şi centre de plasament, iar alocaţia pentru hrana unui om, bătrân sau copil, este mai mică decât cea pentru mâncarea unui câine. Am 20 de câini ai mei şi iubesc animalele. Cine spune că iubeşte câinii, să îi ia acasă”, a declarat Moloţ.

Adapostul din Hunedoara

Adapostul din Hunedoara

Anul trecut, CJ Hunedoara şi majoritatea primăriilor din judeţ s-au asociat pentru a înfiinţa Serviciul Judeţean pentru Protecţia Animalelor fără Stăpân al cărui principal scop este reducerea numărului de câini. Hunedoara, un judeţ urbanizat (cu 14 oraşe în care locuieşte peste 70 la sută din populaţia judeţului) are peste 45.000 de câini fără stăpân.

Şeful serviciului amintit, Ciprian Hodor, nu este de acord cu ideea uciderii în masă a patrupedelor: „Sunt medic veterinar, iar menirea mea este să ajut şi să salvez animalele, nu să le ucid. Sper că situaţia se va mai calma. Până la urmă însă, noi va trebui să aplicăm legea. Aşteptăm să vedem forma ei finală şi normele de aplicare, pentru că trebuie să ştim ce e de făcut, de exemplu, cu animalele sterilizate. În ultimul an, noi am sterilizat mii de câini în judeţ”.

Serviciul pentru Protecţia Animalelor fără Stăpân Hunedoara este finanţat, în mare parte, de Consiliul Judeţean.

La Sibiu sterilizarea a dat roade! Numărul maidanezilor a scăzut

Aproximativ 3.000 de câini fără stăpân mai sunt în prezent pe străzile Sibiului, apreciază primarul Klaus Johannis. Cei de la Animal Life, cel mai activ ONG sibian în domeniu, îi dau dreptate. Marea ”luptă” împotriva maidanezilor a început în primăvara lui 2010, când pe străzile oraşului estimările indicau peste 7.000 de câini. Atunci, primăria a inaugurat un adăpost cu 200 de locuri, unde câinii capturaţi erau sterilizaţi, vaccinaţi, microcipaţi şi crotaliaţi, după care au fost returnaţi în teritoriu. De atunci şi până acum, cu sprijinul ONG-urilor de profil, în Sibiu au fost sterilizaţi 6.612 câini comunitari, informează Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Adapostul din Sibiu

Adapostul din Sibiu

Adapost Sibiu

Adapost Sibiu

În timp, numărul câinilor fără stăpân a scăzut şi prin campaniile de adopţii organizate de asociaţiile pentru animale. Anul trecut, prin aceste campanii au fost adoptaţi 326 de câini, dintre care aproape 100 au fost adoptaţi de cetăţeni ai Germaniei.

Sibiul a fost, din fericire, ferit până acum de evenimente negative în care să fie implicaţi maidanezi. Cu toate acestea, la protestele asociaţiei Animal Life împotriva legii care permite eutanasierea nu au participat mai mult de 200 de persoane.

Râmnicu-Vâlcea. Sub 1% din animalele din adăpost sunt adoptate

Primăria Râmnicu Vâlcea este prima din ţară care a fost obligată de instanţă să acorde despăgubiri de 10.000 de lei unei persoane muşcată de un câine fără stăpân.

În urmă cu un an Gheorghiţa Mihai (foto) de 55 mergea către serviciu când a fost atacată de o haită de câini şi muşcată grav mâna stângă, gât şi faţă. A avut nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale şi a rămas cu traume psihice în urma atacului.

Gheorghita Mihai

Gheorghita Mihai

Numărul câinilor comunitari în Râmnicu Vâlcea este de aproximativ 3.000, iar numărul victimielor muşcate în decursul anului trecut a fost de aproape o mie dintre care jumătatea copii. Încă din luna august primăria avea în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind modificarea “Regulamentul de gestionare a câinilor fără stăpân”. “Animalele prinse pe stradă şi duse în adăpostul de la Feţeni părăsesc locul respectiv în trei moduri - revendicate, adoptate sau eutanasiate” a declarat Daniel Ionescu, purtător de cuvânt Primăria Râmnicu Vâlcea. Padocul de la Feţeni este modern şi are o capacitatea de 250 de locuri.

Executiv a a decis modificarea regulamentului înainte de schimbarea legislaţiei privind soarta comunitarilor pentru că de-a lungul timpului s-a constat că sub 1 % din animalele care ajung în adăpost sunt adoptate.

Pentru a scăpa de maidanezi de pe străzi în urmă cu patru ani Consiliul Local recompensa orice persoană care ducea în adăpost un câine fără stăpân. După o lună s-a renunţat din cauză că erau persoane care strângeau câini din afara oraşului numai pentru a încasa recompensa. Asociaţiile de protecţiei a animalelor au 
banuit întodeauna administraţia locală că omoară câinii în adăpost chiar dacă aceştia nu sunt bolnavi, în acest sens au depus zeci de reclamaţii la poliţie.

După adoptarea legii care prevede eutanasiera câinilor fără stăpân dacă nu sunt adoptaţi în 14 zile în jur de 30 de iubitorii de animale au protestat în centrul oraşului.

Sunt peste 10.000 de maidanezi în Craiova

În numai patru luni, peste 500 de adulţi şi 100 de copii au fost muşcaţi de câini numai în Craiova, iar, în aprilie 2010, un copil de doi ani şi şase luni a fost ucis de maidanezi în fostul Târg de Săptămână Romaneşti. Săptămâna aceasta, un copil de numai un an şi patru luni şi un tânăr de 16 ani au căzut victime câinilor fără stăpân. Situaţia maidanezilor aflaţi pe strãzile oraşului este una extrem de dificil de rezolvat, iar noul adãpost infiinţat de autoritatile locale la Breasta nu poate capacita decât câteva sute de câini. Inclusiv Primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, recunoaşte că rezolvarea acestei probleme este extrem de dificilă, pe de-o parte din cauza legislaţiei si a iubitorilor de animale, iar pe de alta, din cauza cetatenilor care lasa intentionat pe domeniul public caţeii fătaţi în curţile lor.

Potrivit acesteia, din estimările făcute până la această dată, în Craiova, sunt în jur de 10.000 de câini maidanezi.

Adapost Craiova

Adapost Craiova

Lia Olguţa Vasilescu (foto) a afirmat că la nivelul municipiului a fost creat un regulament dur pentru a stopa înmulţirea câinilor comunitari.”Noi am adoptat recent cel mai dur regulament pentru animalele care sunt pe străzi şi în curţile oamenilor, cu mare scandal din parteaea ONG-urilor”, a spus Olguţa Vasilescu.

Olguta Vasilescu, primar

Olguta Vasilescu, primar

“Din punctul meu de vedere, atât cât ne permite legea, regulamentul nu putea să fie mai dur de atât. Toţi câinii din curţile oamenilor trebuie sterilizaţi (…). Stopăm înmulţirea lor. Cine nu vrea să-şi sterilizeze câinele, va plăti o taxă la Primărie de 500 de lei anual”, a adăugat primarul. 

16 Comentarii

 1. excelent!!!!!!!! omorati javrele cu 4 picioare! bagati la puscarie javrele cu 2 picioare care se iubesc cu cainii. va plac limbutzele date de javre? va turnati lapte intre ghelboaie ca sa primiti limbutze de la cutu cutu? la puscarie cu voi, mtii vostri de imputiti!

  • ma dezgusti si cu siguranta nu numai pe mn!Esti un psihopat,cu siguranta un frustrat abuzat sexual sau doar frustrat din cauza existentei tale mizerabile!!Dute dracu si cu ,,limbutzele” tale cu tot!

  • dar o javra cu doua picioare ca tine nu ar face frumos la eutanasie?cine are nevoie de unul ca tine?poate doar la ASPA ca hingher luate-ar Ceausescu langa el

  • Aha aha, mai intai incearca sa mergi sa iti faci un control medical ma indoiesc ca tu ai fi normal la cap, apoi sa asculti de ceea ce zice psihologul si sa iei pastilele pe care ti le da, in cazul tau putina internare la un spital de nebuni nu cred ca strica.

  • hai ca ne-ai dezvaluit orientarea ta sexuala fara sa-ti dai seama zoofilule care esti….hihihihihih….asa dai tu limbute la cateaua ta…..hahaha…cum te-ai dat de gol…prost ce te-a facut mata

 2. Vreti sa va spun ce se intampla in orasul meu? Am sa va spun ca doar pe strada mea exista cel putin 10 catele care au facut deja pui de 2-3 luni. Parte din acesti pui au fost aruncati la gunoi sau pe garla, iar o alta parte, provenita de la cei „milosi” urmeaza sa fie transportata intr-un oras mai mare, aflat la cativa kilometrii, pentru simplu motiv ca acolo exista mai multa mancare. In asta consta mila romanilor, care nu constientizeaza necesitatea sterilizarii, responsabilitatea fata de cel mai bun prieten al omului. Romanul este un om milos dar inconstient.

  • personal am dorit sa castrez 2 caini care isi fac veacul la mine pe strada,m-am dus la clinica Biovet si mi-au raspuns ca nu sterilizeaza gratis…am inceput sa sun la alte cabinete…ghici?nimeni nu sterilizeaza gratis desi sunt multe cabinete care apar pe internet ca ar castra gratuit un numar de caini maidanezi.romanii sunt milosi si foarte multi realisti care chiar ar vrea sa faca ceva pentru caini si pentru oameni,dar lipsiti total de posibilitati financiare,nu credeti?la fel ca si mine poate au o pensie de tot rasul….

 3. SUNTETI NEBUNI OAMENI, PUII ACEEA DE CATELUSI MICI CE RAU POT FACE EI? IN LOC SA AMENAJATI UN LOC UNDE SA POATA ROMANU SA II ADOPTE, VOII ROMANII ,PROSTI II OMORATI ,SUNTETI NISTE PROSTI, MA SCUZATI DAR AVETI SI VOI MILA , DATI FAC LA CATEI SI II LASATI LIBERI SE POT BAGA INTRO BENZINZRI SAU SUB O MASINA SI BOOOOMMMMM SI CE ATI FACUT??? NU STITI DECAT SA RADETI DE BIETELE ANIMALE DAR SUNT BUNE CAND NE APARA DE LUPII , URSII, MISTRETI , ETC…. ,PT CEI CARE IUBESC ANIMALELE HAIDETI SA FACEM CEVA NU MERITA OMORATI ASA SI NU DE ORICINE . PAREREA MEA ESTE SA SE AMENAJEZE UN LOC UNDEVA DEPARTE DE OCHII COPIILOR IN SPECIAL SI LASATI SA MOARA DE FOAME DAR NU OMORATI ASA E PREA MULTA CRUZIME ,SUNT ANIMALE CARE SUNT BLANDE ,IAR VOI FACETI UN CA*** CA LE OMORATI ,FERITI COPII CARE POT SUFERI DE PE URMA ACESTOR ANMALE DE OAMENII.

 4. Hingherul spune:

  Smecherii din Ardeal cel mai probabil isi trimit cainii in Muntenia si Moldova, ca sa se lauda ca vai ce civilizati sunt ei.

  In Danemarca, Irlanda si UK cainii sunt sterilizati.

  Si daca as avea de ales, eu as trai in acele tari, nu in Ardeal.

 5. solutia 1000 euro pentru persoanele care adopta asta ca sa nu mai fure banditii de la primarii si ong urile banii

 6. marius stelica spune:

  PROBABIL CAINII TREBUIE SA DIAPARA DE PE PAMINT, CACI OAMENII SUNT PREA IDIOTI !

 7. Sa inceapa cat mai repede campania de deratizare a maidanezilor. Acesti maidanezi sunt mai rai decat sobolanii si in plus se inmultesc intr-un ritm alert,fac multa mizerie prin fecalele lor, sunt uriti si purtatori de boli mortale omului.

 8. Teodorescu Robert spune:

  Se vede ce traumatiza este jigodia aia de baba din Valcea?? :)) Pur si simplu nu mai poate merge pe strada de traumatiza ce este!:)) Bah nesimtitilor si nebunii draqu chiar nu vede nimeni ca este cusuta cu ata alba?Chiar nu va da-ti seama ca totu leste ptr.voturi si este facut pe seama bietelor anumale?Chiar ii credeti pe aceste adevarate JAVRE cu chip de om de la Hunedoara,Valcea si Craiova???

 9. In orasul meu cainii sunt eutanasiati, nu de acum cu legea ci de ani de zile.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X