Sari la conținut
Home » Riscuri mari pentru cățelul tău dacă îl lași singur în mașină, indiferent daca e vară sau iarnă! Sfaturi extrem de importante

Riscuri mari pentru cățelul tău dacă îl lași singur în mașină, indiferent daca e vară sau iarnă! Sfaturi extrem de importante

Riscuri mari pentru cățelul tău dacă îl lași singur în mașină, indiferent daca e vară sau iarnă! Sfaturi extrem de importante.

Orice anotimp al anului poate fi fatal dacă îți lași cățelul închis în mașină!

În fiecare vară, zeci de câini mor închişi de stăpânii lor în maşini parcate în soare. Vehiculele pot deveni capcane mortale pentru patrupede într-un timp foarte scurt. În zilele caniculare, un câine poate muri din cauza căldurii în doar 20 de minute.
Când afară sunt 22 de grade Celsius, temperatura din interiorul maşinii ajunge la 45 de grade Celsius în numai o oră. În zilele de vară, cu temperaturi care depăşesc 30 de grade Celsius, temperaturile pot ajunge la 60 de grade Celsius.

Conform Daily Mail, experții Universității din Nottingham Trent au monitorizat temperaturile mașinilor parcate din Marea Britanie, fără câini înăuntru, în fiecare zi, vreme de 2 ani. Ei au descoperit că temperatura crește de 25 de grade Celsius în orice lună, suficient de mult încât să cauzeze probleme.

Precum oamenii, toleranța la frig a animalelor de companie poate varia în funcție de o multitudine de factori, printre care tipul de blană, rezervele de grăsime, gradul de activitate și de sănătate. Ajustează-ți obiceiurile la gradul lui de toleranță la frig. Probabil, va trebui să îi scurtezi timpul de plimbare afară atunci când e foarte frig, pentru a vă proteja pe amândoi de eventualele riscuri aduse de vremea rece. Animalele în vârstă, în special cele cu probleme articulare, vor găsi mai greu să meargă pe gheață și zăpadă și prezintă un risc mai mare să alunece și să cadă. Animăluțele cu părul scurt resimt frigul mai repede, pentru că prezintă protecție scăzută, iar patrupedele cu picioare scurte au mai multe șanse să intre în contact cu pământul acoperit de zăpadă.

Între 2010 și 2019, cea mai mare fundație de caritate pentru animale din Marea Britanie, RSPCA, a primit 70.000 de apeluri în legătură cu expunerea la căldură, cele mai multe referindu-se la câini lăsați în mașini încinse. Doar 20 de minute într-o mașină prea încinsă poate duce la AVC, boală care ucide 1 din 7 câini diagnosticați.

La începutul sezonului rece, câinele trebuie scos afară intervale mai mici de timp: 10 minute, apoi 15 minute și tot așa. Cățelul, ca să nu aibă probleme de adaptare la frig, trebuie să facă mișcare.