De 4610 Vizualizari

Reguli de bază pentru când te joci cu pisica

Autor: Raluca Florescu

Să ai o pisicuță mereu în formă și vivace nu trebuie să devină o corvoadă, ci se poate transforma în ceva extrem de funny atât pentru stăpân, cât și pentru pisică. Iată câteva ponturi pentru o repriză de joacă reușită:

Ține la îndemână o mare varietate de jucării – Nu folosi de fiecare dată aceeași jucărie. Schimbă jucăriile de la o repriză de joacă la alta și adaugă un plus de varietate. Majoritatea pisicuțelor sunt ușor de mulțumit, cum ar fi mingiuțele care au înăuntru clopoței, jucării sub formă de șoricei și cele îmblănite.

main photo

 

Fă din joacă un mod de viață – Pisicile sunt vânători înnăscuți, iar o jucărie care imită un animăluț încolțit, care încearcă să scape, este o provocare pe care o pot trece cu vederea prea puține pisici. Poți să miști jucărioara ca și cum ar mai da doar câteva semne de viață, să faci pauze mici în mișcarea pe care o imprimi jucăriei, satisfăcând astfel instinctul de vânător al pisicii.

Ascunde jucăriile – Atunci când ați terminat cu joaca, pune jucăriile deoparte. Dacă au acces la ele în permanență, vor plictisi pisicile, devenind pur și simplu obiecte cotidiene.

Un singur comentariu

  1. Augustin Man spune:

    Ma bucur sa vad ca prima fotografie este a motanului nostru Motto. Pentru cei interesati, poza a fost facuta in 11 noiembrie 2012 cu un aparat Canon SX50 superzoom, timp de expunere 1/1000s, diafragma F3.4, ISO 400 si distanta focala 4.3mm. Nu-i vorba de vreun drept de copyright, intrucit eu sint un hobbyist fericit cind cineva imi ia in considerare pozele.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X