442 Vizualizari

Rechinul lantera – care STRALUCESTE in intuneric

Denumirea oficiala este Rechinul lanterna – Ninja. Si este prima specie de rechin care, desi este de culoare neagra, traieste la adancime si poate straluci, la propriu.

recchin lanterna 2

Rechinul lanterna – Ninja a fost descoperit de o echipa de cercetatori de la Centrul de Cercetare al Rechinilor din Pacific, in Moss Landing, California. Numele sau oficial, in latina, de aceasta data – este „Etmopterus benchleyi” si a fost conferit de cercetatorul Peter Benchley. Dar numele sau comun a fost inventat de verisorii cercetatorului Vicky Vásquez. Patru dintre ei, cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, au sugerat ca „rechinul e un super ninja”. Rechinul lanterna – Ninja este de aproximativ o jumatate de metru si traieste la o adancime de aproximativ 1.000 de metri, pe coasta Pacificului din America Centrala. Descoperirea a fost raportata intr-o editie recenta a Revistei stiintifice Ocean Foundation, potrivit sciencealert.com.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X