De 4541 Vizualizari

Reacția unei iubitoare de animale: ”Nenea domnu’ ministru Cuc, avem şi noi o doleanță la CFR. Dacă tot plătim bilet întreg pentru persoană şi patruped, am vrea nişte locuri în tren…”

Reacția unei iubitoare de animale: ”Nenea domnu’ ministru Cuc, avem şi noi o doleanță la CFR. Dacă tot plătim bilet întreg pentru persoană şi patruped, am vrea nişte locuri în tren…”

Pe pagina CFR este publicat regulamentul privitor la călatoria cu câinele în tren. Mai exact, transportul câinilor însoțiti, este admis numai pentru cei prevăzuți cu botniță, ținuti în lesă pe podeaua vagonului, în compartimente, în vagoane la clasa a 2-a, dacă nici un călător nu protestează.

Pentru că în compartiment a fost o persoană căreia nu-i plac anmalele, Sorina Ionașc, o tănără călătoare care a plătit bilet întreg pe o rută CFR, a fost nevoită să renunțe la locurile din compartiment și să găsească un alt loc unde să nu deranjeze pe nimeni. Cunoscând bine regulile CFR, femeia a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj extrem de dur la adresa ministrului de transporturi, Alexandru-Răzvan Cuc.​

Pe pagina personală de Facebook, Sorina Ionaşc a criticat modul în care îşi tratează compania feroviară călătorii:

”Nenea domnu’ ministru Cuc, avem şi noi o doleanță la CFR. Subsemnata, posesoare de Polly, şi patrupedul vaccinat, spălat, tuns şi parfumat (ne-am pus şi bandană la gât, vedeți?), am vrea nişte locuri în tren. Nu de alta, dar dacă plătim bilet întreg pentru persoană+patruped, am vrea să nu mai stăm pe scări. Sau în picioare. Am vrea nişte locuri, într-un compartiment.

Da, domnule Cuc, ştiu că e greu. Ştiu că Regulamentul CFR e de aşa natură încât, dacă un singur călător nu suportă animalele, prostul posesor de patruped, plătitor de bilete pentru cele două suflete, e nevoit să stea pe unde apucă. Dar ce-ar fi să faceți un compartiment măcar pentru ăştia ca noi? No, acu’ nu-i jale, că şedem comod pe scările astea. Dar aşa mă râcâie pe suflet că o madam care merge gratis (deh, doar e pensionară) mă dă afară de pe locurile pe care le-am plătit. Ah, da. 60,6 lei ne-a costat toată afacerea.

UPDATE – Avem aproape două ore de când stăm pe jos în tren. Trei controlori ne-au verificat. Au avut o singură întrebare: da’ câinele nu muşcă?

UPDATE 2 – CFR a auzit. Am fost anunțată că postarea va ajunge, cumva, propunere de modificare a Regulamentului. Şi că vor încerca să găsească soluții pentru viitor”.

2 Comentarii

  1. Korel Draw spune:

    Să-i dea voie mă-sa cu tată-său! Dar nu pe banii contribuabililor!

  2. Liana Neicu spune:

    Cum suntem in anul 2017 si cum se plateste bilet pt. Animalut, nu e posibil ca posesorii de animale de companie sa fie nevoiti sa ceara un compartiment special pt. ei. Ei TREBUIE sa poata calatori fara restrictii, iar doamnele si domnii care nu suporta prezenza animalului in vagon, sunt liberi sa se ridice si sa schimbe compartimentul, vagonul. Persoana in cauza a gresit ca a abandonat licul platit. Ca noi romanii , unii romani, au ramas la nivelul TROGLIDITI este evident. Un popor civilizat si evolut se cunoaste dupa cum trateaza animalele. Eu am 3 catelusi ….care sunt 3 membri ai familiei. Din fericire pt. Ei si pt.noi traim intr-o tara in care drepturile animalelor de companie sunt recunoscute si respectate.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X