Sari la conținut
Home » Reacția pe care o au pisicile când văd păsări, am aflat și care e motivul

Reacția pe care o au pisicile când văd păsări, am aflat și care e motivul

Reacția pe care o au pisicile când văd păsări, am aflat și care e motivul acestui comportament. Dacă le urmărești o să constați că ele scot niște sunete ciudate atunci când văd păsările pe balcon, în curte sau prin parc.

Sunetul pe care îl auzi este apropiat de un ”ciripit”. Te-ai întrebat vreodată de ce pare că și ele „ciripesc”? Sunetele bizare pe care felinele le scot în momentul în care văd o pasăre au o anumită semnificație. Nu imită celelalte animale.

Reacția pe care o au pisicile când văd păsări

Te-ai gândit vreodată de ce pisica ta începe să scoată sunete ciudate, asemănătoare unui ciripit, atunci când vede păsări sau mici rozătoare? Deși unii cred că felinele fac acest lucru pentru a imita interlocutorii necuvântători, ei bine, explicația ar fi cu totul alta.

Potrivit specialiștilor, zgomotul pe care pisicile îl fac atunci când zăresc o înaripată este asociat cu natura lor de animal prădător. Mai exact, felina simte frustrare, știind că nu poate prinde pasărea în zbor.

Pisicile le consideră pradă naturală pe păsări și rozătoare, acesta fiind motivul pentru care scot sunetele „de luptă” asemănătoare ciripitului atunci când se pregătesc de atac.

Aceste zgomote ar exprima echivalentul sentimentelor de frustrare, iritate și enervare ale oamenilor, atunci când nu reușesc să ducă la bun sfârșit un anumit lucru.

O altă teorie susține că felinele scot aceste sunete pentru a atrage prada în plasă. În realitate cercetătorii sunt de părere că aceste zgomote ale pisicilor sunt menite să înșele prada combinat cu reacția de frustrare.