Rasplata lui Bretagne! O cheama Bretagne, este un Golden Retriever erou si a implinit recent 16 ani.

Este cunoscuta ca fiind ultimul caine erou care a participat la misiunea de salvare a victimelor cumplitului atentat terorist din 11 septembrie 2001 asupra World Trade Center, New York.

Ce a facut, pe atunci, micuta catelusa? A cautat supravietuitori printre ruinele WTC si a calmat oamenii disperati prinsi sub daramaturi.

„Am ajuns acolo si ea nu a ezitat o clipa. A inceput imediat sa caute printre ruine, desi era un adevarat carnagiu pe acolo. Supravietuitorii erau in stare de soc, insa prezenta lui Bretagne i-a mai calmat in tot acel haos”, spune stapana ei, potrivit someecards.com, preluat de zooland.ro.

Pentru a-i arata pretuirea, stapana sa, Denise Corliss a decis sa ii sarbatoreasca aniversarea celor 16 ani de la nastere intr-un mod demn de un adevarat erou: timp de o zi, Bretagne a avut sansa de a sta intr-un apartament luxos, plin de rasfaturi canine. in plus, a mers cu un taxi special si apoi s-a oprit in Times Square, unde a putut vedea un afis LCD aniversar cu imaginea sa. Distractia a inclus si o plimbare prin Hudson River Park, apoi, la final, Bretagne a avut parte de o petrecere surpriza si de numeroase cadouri.

bretagne 1

Bretagne, ultimul caine din echipa de salvare este, alaturi de stapana lui, parte a echipei federale – texas task force 1, fiind implicati in programele de salvare.