Sari la conținut
Home » Rase de pisici albastre. Care sunt acestea?

Rase de pisici albastre. Care sunt acestea?

Rase de pisici albastre.

Rase de pisici albastre. Paltoanele albastre ale pisicilor prezintă un aspect intrigant și captivant. Această culoare de blană este, tehnic vorbind, rezultatul diluării genei care produce un strat de culoare neagră la pisici. Cu toate acestea, în cazul pisicilor cu paltoane albastre, această genă diluată produce o nuanță diferită de gri-albastru.

Culoarea albastră a paltoanelor acestor pisici variază de obicei de la gri deschis până la un gri închis constant. Unele pisici cu paltoane albastre pot avea, de asemenea, gene pentru ochi de culoare verde, galben sau de cupru.

Rase de pisici albastre

Cu toate că există patru rase de pisici cu haine care sunt exclusiv în nuanțe albastre, cel puțin alte patru rase populare au posibilitatea unei haine albastre și sunt incluse în lista cu cele mai bune rase de pisici albastre.

 1. Albastru Rusesc: Albastru Rusesc este liderul listei pentru rasele de pisici albastre. Aceste pisici au un singur culoar de blană – un albastru strălucitor, fără pete, conform standardului rasei. Vârfurile firelor de păr sunt de culoare argintie, ceea ce conferă strălucirea paltoanelor și adaugă frumusețe acestei rase. Blana lor este scurtă și plușată. Toate pisicile de culoare albastră rusă au ochi verzi strălucitori, ceea ce le conferă un aspect distinctiv. În plus, această rasă este cunoscută pentru natura sa afectuoasă și inteligentă.
 • Înălțime: 9-10 cm
 • Greutate: 8-15 kilograme
 • Caracteristici fizice: Blană albastru-gri uniformă, ochi verzi strălucitori.
 1. Chartreux: Pisicile Chartreux au o textură unică a blănii lor albastre. Acestea au blană de lungime medie, plușată, cu o haină dublă. Datorită densității crescute a stratului de acoperire, textura blănii este asemănătoare cu lâna. Blana îi oferă pisicilor protecție naturală împotriva vremii reci sau umede. Cu toate că această rasă provine probabil din Persia antică, Chartreux este considerată pisica națională a Franței. Blana lor este, în general, de culoare albastru-cenușiu, variind de la cenușă deschisă la gri ardezie.
 • Înălțime: 9-11 inci
 • Greutate: 12-16 kilograme
 • Caracteristici fizice: Blană albastru-cenușiu, textură lână, variind în nuanță de la cenușă deschisă la gri ardezie.

Ce alte rase mai există?

 1. Nebelung: Nebelung, care înseamnă „făptură de ceață” în germană, este o pisică albastră care pare că se poate pierde în ceața dimineții. Aceste pisici elegante au o culoare uniformă albastru-cenușie și sunt adesea comparate cu albaștrii ruși cu păr lung. Blana lor albastruă poate varia de la o nuanță moale de gri-albastru la o nuanță mai profundă de gri ardezie. Ochii lor verzi oferă un contrast impresionant cu blana lor moale și strălucitoare.
 • Înălțime: 8-10 cm
 • Greutate: 7-15 kilograme
 • Caracteristici fizice: Corp lung, blană medie-lungă, ochi verzi sau galben-verzi.
 1. Korat: Korat este o rasă de pisici albastru închis, descrisă de locuitorii nativi thailandezi drept „gri-nor de ploaie” cu aspect de ,,spumă de mare” pe vârfurile argintii ale paltoanelor. Potrivit standardului rasei, Korat ar trebui să aibă o blană scurtă, care este albastru deschis la rădăcini, trecând treptat la o nuanță de albastru mai închisă spre vârfuri. Un aspect argintiu pe vârfurile firelor de păr se remarcă, în special pe față și picioare.
 • Înălțime: 10-12 cm
 • Greutate: 6-10 kilograme
 • Caracteristici fizice: Corp muscular, blană scurtă albastru-gri, față în formă de inimă, ochi verzi strălucitori.

Acestea sunt câteva dintre rasele remarcabile de pisici cu paltoane albastre și caracteristicile lor distincte. Paltoanele lor albastre și ochii fascinanți le fac cu siguranță uimitoare și captivante, conform ro.point.pet.

Etichete: