De 905 Vizualizari

Râme neobişnuite

Roxana Roseti

O noua specie de râme, care trăiesc la o adâncime mai mare decât orice animal de pe suprafaţa pământului au fost descoperite într-o mină din Africa. Noua specie, denumită Halicephalobus mephisto, a fost descoperită la la o adâncime de circa 3,5 kilometri sub pământ, mai exact în trei mine de aur din Africa de Sud de lângă Johannesburg.

Este adaptată

Până acum se credea că în astfel de condiţii nu pot supravieţui decât bacteriile unicelulare, însă cercetătorii au declarat că noua specie de râme trăieste la cea mai mare adâncime.

Râma are o lungime de numai 0,5 mm şi trăieşte la o adâncime cuprinsă între 1,1 – 3,5 km, în apă, potrivit dailymail.co.uk. Este adaptată astfel încât poate să supravieţuiască într-un mediu în care aproape că nu există oxigen .
În apele în care trăieşte, la o temperatură de 48 grade Celsius, concentraţia de oxigen este de doar 1% din cea care se găseşte în oceane.

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X