De 2267 Vizualizari

Ramas bun, Rombi!

”Unul din zecile de detectivi canini care, datorită nasului fin și abilităților dobândite, a fost chemat de multe ori să ofere o direcție atunci când totul era foarte încurcat”

Ofiterul Lucian Donosa a lucrat alaturi de un caine pe toata durata activitatii sale.

rombi-2

Acum Rombi a murit…iar prietenul sau OM a postat un mesaj de adio impresionant…

”A murit Rombi…
Cuminte, tăcut, privindu-mă în ochi, așa cum a fost în cei zece ani cât mi-a fost partener.
Nu e o știre de senzație, care să ocupe prima pagină a ziarelor. Nici măcar una de fapt divers. E doar un eveniment trist, consemnat sec în hârtiile instituției pe care a slujit-o de la naștere, servind comunitatea. Pentru că Rombi a fost unul din zecile de detectivi canini care, datorită nasului fin și abilităților dobândite, a fost chemat de multe ori să ofere o direcție atunci când totul era foarte încurcat.
Nu a beneficiat mereu de cea mai bună hrană, birocrații alocând o sumă derizorie meniului său zilnic. Nici condițiile de muncă nu au fost cele mai bune, deplasările la misiuni fiind de multe ori lipsite de cel mai elementar confort. Am îndurat împreună arșița sau frigul, împărțind un sandviș sau căutând un pârâu să ne răcorim. Nimic spectaculos, doar muncă.
A primit uneori, supus, cu modestie, mângâieri și aplauze de la copiii încântați să îl vadă executând fără greș comenzile sau imobilizând un infractor.
Dar toate au trecut într-o dimineață ploioasă, tulburată de soneria telefonului care mă chema urgent. Rombi m-a așteptat să ajung, să ne privim în ochi, înainte să îi închidă pe ai lui.
Mulțumesc, Rombi, că ai avut răbdare cu mine…
Rămas bun…”

Un singur comentariu

  1. Macar Rombi a murit…nu a trebuit sa suporte umilinta de a fi scos la licitatie! Acesti caini …nici nu-i pot numi caini, acesti prieteni minunati, care-si ”fac datoria” iar in momentul in care ajung batrani…sunt abandonati pur si simplu! Statul nu face nimic pentru ei…sunt scosi la licitatie, si vanduti! Si Dumnezeu in cer e revoltat, cum e posibil asa ceva? Multumesc d-le Lucian Donosa…ca ai fost inainte de toate OM…si ca l-ai privit pe Rombi ca pe egalul tau…Tu ai ramas cu nostalgia prietenului pierdut…iar el a plecat regretandu-te!
    Un gest care nu mai are nevoie de cuvinte…tot respectul d-le Donosa!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X