Sari la conținut
Home » Pumi

Pumi

  • de


Greutate: 7 – 12 kg
Inaltime: 33 – 44 cm
Origine: Ungaria,

Istoric rasa Aceasta rasa s-a format in secolul al XII lea si al XIII lea prin imperecherea exemplarelor de puli unguresc cu caini ciobanesti adusi din Franta si Germania.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, cu corp patrat, musculos. Capul este potrivit de lung cu craniul bombat cu botul lung si nas negru. Ochii sunt putin oblici si caprui, iar urechile sunt in forma de V, de marime medie, drepte, cu varful rasfrant si acoperit de par aspru des si zbarlit. Coada lunga este purtata orizontal si curbata la varf. Parul este aspru, carliontat si formeaza smocuri dar nu corzi. Poate avea culorile : gri-argintiu, gri-caramiziu, negru, alb, brun-roscat cu sau fara zone albe (de dorit fara pete).

Personalitate Este foarte activ, vioi, indraznet, inteligent, cu miros excelent, destul de galagios. Este devotat si afectuos cu familia, dar timid si rezervat cu strainii. Socializat de mic cu copiii se poate intelege cu ei daca nu il tachineaza prea mult, la fel si cu celelalte animale din casa.

Ingrijire Are nevoie de un periaj saptamanal si mai intens in perioada de naparlire.

Conditii de viata Este un caine rezistent la intemperii. Este fericit alaturi de un stapan foarte activ care sa ii dea mereu ceva de facut deoarece este dependent de munca. Locul ideal este o ferma cu animale unde si-ar gasi rostul. Are nevoie de socializare, dresaj, activitate organizata si exercitii.

Dresaj Este un caine relativ usor de dresat. Este istet si inteligent si pricepe cu destula usurinta ce i se cere. Fiind un caine galagios, trebuie invatat cand sa taca.

Utilitate A fost crescut pentru paza si conducerea turmelor de vite. Astazi este folosit si la vanatoare, ca paznic al locuintelor sau ca animal de companie.

срочные займы денег