Povestea lui Alfred Date este extrem de reala: la 109 ani, australianul cu indelungata experienta in tricotat s-a apucat sa lucreze puloverase pentru pinguinii pitici accidentati. Aceasta specie de pinguini traieste doar in Australia si Noua Zeelanda.

Intreaga initiativa de a le oferi micilor pinguini imbracaminte a venit in 2013 din partea Victoria’s Phillip Island Penguin Foundation, in urma unei deversari de petrol care a afectat o parte din colonia de 32.000 de pinguini pitici de pe Phillip Island.

Citește și:

foto batran

Alfred Date, care locuia si inca locuieste la o casa de batrani din Australia, era recunoscut pentru priceperea la tricotat si crosetat, astfel ca a fost cooptat de cateva asistente sa ajute la realizarea puloverelor pentru pinguini. Date a avut tot timpul sa-si antreneze mana in lucrul cu andrelele, dat fiind ca prima jacheta pentru copii a tricotat-o in anii ’30, pentru un nepot. Intre timp, a mai exersat cu cei sapte copii, 20 de nepoti si tot atat de multi stranepoti.

Citește și:

Fundatia care sustine protejarea pinguinilor din aceste regiuni primeste donatii din toata lumea, in bani sau de-a dreptul in pulovere de mici dimensiuni.

foto pinguin2

 

Reprezantantii ei spun ca aceasta nu este o moda, ci un mijloc de a-i ajuta pe pinguinii pitici daca sunt afectati de vreo deversare de petrol sau daca sunt raniti. Petrolul le poate incleia penele pinguinilor, permitand apei sa le ajunga la piele: pinguinii pot raci astfel sau nu mai pot vana, din cauza greutatii. De fiecare data cand la sediul organizatiei ajunge un pinguin murdar de petrol, micutul primeste un pulover, care-i impiedica sa-si curete penele si sa ingereze astfel toxine. Se pare ca aceasta metoda functioneaza destul de bine, dat fiind ca, in 2001, 438 de pinguini au fost afectati de o deversare din Insula Phillip, iar puloverele tricotate au ajutat la salvarea a 96% dintre ei, in cadrul clinicii.

foto pinguin3

Ideea australienilor a prins atat de bine in randul iubitorilor de animale, incat fundatia a sistat pentru moment campania de strangere de pulovere pentru pinguini, avand stocuri mai mult decat generoase. Chiar si Alfred Date a luat o pauza, trecand la tricotarea unor fulare pentru prieteni si a unor caciulite pentru copii nascuti prematur.

sursa foto si text – mashable.com

Setari cookie